logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ШЕВЧЕНКО В НАШИХ СЕРЦЯХ


Опубліковано Чт, 9 Березня 2023 в 19:48


Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине…

Ось де, люде, наша слава,

Слава України!

   Його ім'я відоме в усьому світі! На честь нього встановлено пам’ятники у багатьох країнах Європи та світу...

   Твори генія перекладені майже на всі мови світу, а його ім’ям названо освітні заклади, театри, площі, вулиці і не тільки!

   Він є нашим титаном духу, натхненням нації, вічним символом  боротьби за справедливість, свободу та національне визволення України з-під гніту росії.

   Кожен українець та українка знають, що мова йде про нашого величного та вічного  Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, унікального поета, прозаїка, художника та громадського діяча.

   9 березня 2023 року виповнилося 209 років з Дня його народження, однак слова митця є вічно пророчими, надихають, додають упевненості, сили та віри! У цей день вшановуємо пам'ять про бездоганного майстра слова, який є душею і свідомістю нашого народу.

   Здобувачі освіти та педагоги Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» підтримали флешмоб «Шевченко в серці кожного українця» від КЗ «Центр туризму» ЗОР.

   Тарас Григорович є «славою і гордістю всього прогресивного людства, бо його поезія могутніми й чистими потоками влилася в неосяжний океан світової культури, коштовними перлинами збагатила скарбницю загальнолюдської краси».

   Тарас Шевченко – творець і борець, великий син України, наша гордість і слава.