logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

СТАЛИ АКТИВНИМИ УЧАСНИКАМИ ФУТБОЛЬНОГО ФЕСТИВАЛЮ В УГОРЩИНІ


Опубліковано Чт, 1 Вересня 2022 в 18:46


   З 23 по 27 серпня 2022 року команда Запорізького Козацького ліцею взяла участь у Міжнародному фестивалі футболу за сприяння угорського спортивного товариства «Олталом» спільно з українською благодійною організацією «Благодійний фонд «Ліга Толерантності» у межах заходу «Football3forall».

   Футбольний кемп проходив у Хейце поблизу Мішкольц в Угорщині.

  Україну на футболфесті представляла також професійна дівоча команда НФК «Ураган» з Івано-Франківська разом із тренеркою-професіоналкою та активісткою Ліги Толерантності Анастасією Василишин, яка розвиває соціальний та жіночий спорт.

   Завітали на Міжнародне свято футболу і юні спортсмени з Луганської області та міста Харків. 

   Мета заходу: навчання і тренування; удосконалення умінь і розвиток навичок гри в футбол у змішаних командах (українці та угорці); зміцнення дружніх міжнародних зв'язків; отримання яскравих емоцій та вражень.

   Окрім футболу, учасники мали оздоровчо-пізнавально-розважальну програму: відвідали печерну купальню — геотермальне джерело в природній печері на курорті Мішкольц-Тапольца; познайомилися з культурними та архітектурними пам'ятками регіону, особливостями угорської кухні тощо.

   Під час прощального вечора у колі друзів відбулася Церемонія нагородження кращих гравців та команд футболфесту. З-поміж зірок футболу було також відзначено гравчиню і капітана збірної команди «Фенікс» Усольцеву Даріну, ученицю Запорізького Козацького ліцею, як кращу нападаючу.

   Усі учасники отримали чудові подарунки від організаторів та спонсорів заходу.

   У знак вдячності українці також вирішили зробити подарунок угорським друзям: приготували борщ й пригостили усіх своєю національною суперстравою зі сметаною та грінками з салом. Вечеря господарям сподобалася.

   Протягом цих днів маленькі та юні спортсмени  з України та Угорщини дуже здружилися, а початок їхнього спілкування перейшов у підтримку взаємин у соцмережах. Прощатися було важко....

   Щиро дякуємо Олександру Фомічову, Анастасії Косман, Анастасії Василишин та усім представникам БО «БФ «Ліга Толерантності», а також активістам угорського спортивного товариства «Олталом» за гостинність і теплий прийом, за неймовірну атмосферу свята Футболу, за розвиток соціальної освіти і міжнародної співпраці через спорт.

   Ви робите великі справи! Дякуємо ще раз!