logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

СВІТЛЕ СВЯТО ВОДОХРЕЩА У ЗАПОРІЗЬКОМУ КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ


Опубліковано Чт, 20 Січня 2022 в 11:42


   Водохреща, Хрещення чи Йордан – народно-релігійне свято, котре православні та греко-католики святкують 19 січня. Воно є останнім святом із різдвяно-новорічного циклу та завершує Святки – 12 днів Коляди між Різдвом та Водохрещем. Із цим святом пов'язують хрещення Христа. Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані.

   У цей день традиційно освячують воду і символічно очищаються від гріхів.

   З нагоди цієї події та з метою поглиблення знань учнів про свято Водохреща 19 січня 2021 року до Запорізького Козацького ліцею завітав протоієрей Дмитро Лопатко, клірик храму Святого Іоанна Богослова міста Запоріжжя Української Православної Церкви, кандидат богословських наук.

   Священник розказав дітям про історію виникнення свята та відповів на запитання, які цікавили ліцеїстів.

   Водохресною водою протоієрей Дмитро провів обряд освячення ліцею, щоб на кожного учасника освітнього процесу та на усі справи сходила благодать Божа, щоб зарядити позитивною енергією.

   Дякуємо клірику храму Святого Іоанна Богослова міста Запоріжжя Української Православної Церкви Дмитру за зустріч та щирість у спілкуванні.

    Вітаємо з Хрещенням Господнім! Зі святом очищення і оновлення!

   Бажаємо усім, щоб краплі святої води додали бадьорості, сили і здоров’я тілу, щоб у цей день перед очима відкрився новий світлий і добрий шлях, щоб не було хвилин печалі в житті, а лише любов і надія зігрівали серце!