logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Свято "Птахи - наші маленькі друзі"


Опубліковано Сб, 7 Квітня 2018 в 21:35


      «Прилетіли лелеки, принесли весну з далека», - говорить народна мудрість. Але цього року весна запізнилася… Тільки в квітні розтанув сніг і нарешті почала розпускати свої зелені коси весна, з’явилися перші квіти: жовті, сині, фіолетові, білосніжні. Пронизливо лоскоче сонечко тонкими гарячими променями гілки дерев, землю, хвилі Дніпра…

     5 квітня 2018 року до Міжнародного дня птахів (відзначають 1 квітня) учнями 6-х класів Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» під керівництвом вихователів Дем’янової Ольги Іванівни та Хотлубея Володимира Вікторовича було організовано і проведено свято «Птахи – наші маленькі друзі».

      Весняну пісню подарував маленьким глядачам у залі Таран Руслан.

      Шестикласники розказали про птахів, які повертаються із теплих країв, і про тих, що залишаються зимувати вдома, про свою допомогу з годівницями.

      Залюбки малюки відгадували загадки, познайомились із прислів’ями, приказками та народними прикметами, пов’язаними саме з пернатими друзями. Дізнались про птахів багато нової цікавої інформації.

     Кожен для себе зробив висновок, що має пам’ятати про охорону навколишнього середовища і допомагати сусідам по планеті – птахам, бо вони - наші маленькі друзі.