logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Таємниця українського герба


Опубліковано Пн, 20 Лютого 2017 в 09:13


       Національні символи України (Гімн, Герб та Прапор) мають свою історію походження та свої таємниці.

       17 лютого 2017 року на базі комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради завідуючою бібліотеки – філії для дорослого населення № 8      імені Лесі Українки Запорізької міської централізованої бібліотечної системи Руденко Галиною Іванівною було організовано та проведено слайд-вечір «Таємниця українського герба», присвяченого 25-ти річчю українського Тризуба.

       На захід запросили відомого історика та археолога, професора, доктора історичних наук, заступника директора з наукової роботи комунального закладу «Запорізький обласний краєзнавчий музей» Запорізької обласної ради Шаповалова Георгія Івановича, який розказав багато цікавого про історію походження та значення українського національного герба.

       Також на слайд-вечір завітала молода народна майстриня Єлисеєва Юлія. Вона представила свої роботи: браслети з українським орнаментом, каблучки, кулони із зображенням національних символів, а також різноманітні сувеніри, виготовлені в техніці плетіння бісером.

      Активними учасниками свята були маленькі артисти ліцею. Вокальна група «Веселі козачата» подарувала пісню «Ми нащадки козаків». Козачата також продемонстрували глядачам елементи козацького бойового мистецтва «Спас». Хореографічна група «Сузір’я» дивувала драйвовим танком «Запали вогонь». Досить зворушливою була пісня «Герої не вмирають» вокальної групи «Мрія».

      Професор Шаповалов Георгій Іванович подарував бібліотеці «Козацького ліцею» книги про українську національну символіку. Директор навчального закладу Губіна Оксана Олександрівна подякувала гостю за корисний презент та  цікаву зустріч.

         Голова козацької дитячо-юнацької організації «КІШ» (коло ініціативних шукачів) ліцею Острівна Анастасія вручила професору оберіг, виготовлений руками дітей у знак вдячності за візит.

         Дякуємо за організацію слайд-вечора. Саме такі заходи є дуже важливими та пізнавальними для сучасної молоді. Вони виховують повагу до державних символів України, до історії рідного краю.