logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Талановиті ліцеїсти - активні учасники ІІІ обласної Літньої школи для обдарованої молоді Запорізької області


Опубліковано Сб, 30 Червня 2018 в 22:22


   З 11 по 24 червня 2018 року кращі учні Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» та ще близько 80-ти юних науковців 8-10-х класів освітніх закладів Запорізького краю стали слухачами ІІІ обласної Літньої школи для обдарованої молоді Запорізької області, заняття якої проводилися на базі «Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії».

   Острів Хортиця зустрічав переможців Обласного конкурсу-захисту Малої академії наук та олімпіад з різноманітних учнівських навчальних предметів.

   Діти отримали чудову можливість поглибити свої знання, розвинути здібності з урахуванням індивідуальних особливостей у відповідних видах діяльності - галузях знань (фізика, математика, історія, географія, хімія, біологія, філологія) в процесі науково-дослідницької роботи.

   Протягом двох тижнів перебування у Літній школі для обдарованої молоді було проведено багато майстер-класів: зі скелелазіння, журналістики, зйомок фільмів, малюнків кавою, запускання повітряних зміїв, орієнтування на місцевості.

    Також здійснили екскурсію в м. Дніпро, помандрували Запоріжжям, відвідали Запорізьку Січ. Дуже сподобалися походи до Запорізького муніципального театру-лабораторії «VIE» на вистави.

   Досить цікавими й пізнавальними були лекції на різноманітні теми від кандидатів та докторів наук Запорізького національного університету, Класичного приватного університету, Запорізького державного медичного університету, Запорізької державної інженерної академії, а також від науковців провідних вузів України.

   Обдарована молодь Запорізького краю мала чудову можливість показати свою креативність, оригінальність мислення, розум, кмітливість та багатогранність, працюючи в групах над дослідницькими проектами.

   За підсумками журі було визначено переможців.

   ІІІ місце посіли Новіков Олег, учень «Козацького ліцею», та Коваленко Єгор, учень «Січового колегіуму», з проектом «Зв'язок між почерком людини та її математичними здібностями».

   Усі учасники ІІІ обласної Літньої школи для обдарованої молоді Запорізької області отримали сертифікати учасників та були нагороджені Грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації за активну участь у дослідницьких і творчих проектах.

   «Час пролетів надзвичайно швидко, адже кожен день був по-своєму унікальним і захопливим. Мені дуже сподобалося проводити час в Літній школі. Отримав нові враження й цікаві знайомства», - поділився своїми враженнями Новіков Олег.

   Вітаємо юного науковця-ліцеїста з бездоганною реалізацією цікавого проекту. Чекаємо нових відкриттів та перемог!