logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДИТИНИ В ЗАПОРІЗЬКОМУ КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ


Опубліковано Пн, 20 Вересня 2021 в 14:03


   З 13.09 до 17.09. 2021 року в Запорізькому Козацькому ліцеї проходив Тиждень безпеки дитини.

   Мета – пропаганда здорового та безпечного способу життя серед здобувачів освіти; формування умінь і навичок щодо захисту свого життя та здоров'я під час надзвичайних ситуацій.

   Отож у межах Тижня відбулося багато різноманітних заходів: колективи 5-х класів разом зі своїми педагогами здійснили екскурсії у державну пожежно-рятувальну частину №3 Головного управління ДСНС у Запорізькій області, під час яких наймолодші ліцеїсти дізналися про роботу рятувальників.

   Фахівці ДСНС нагадали дітям основні правила пожежної безпеки, продемонстрували пожежно-рятувальну техніку та обладнання, що використовується для гасіння пожеж і ліквідації надзвичайних ситуацій. Допитливі маленькі гості засипали господарів питаннями. Серед дітей уже навіть є ті, хто мріють стати рятувальниками.

   Бібліотекар ліцею Бадун Валентина Дмитрівна організувала книжкову виставку «Безпечна дорога до школи».

   Було також проведено конкурс малюнків «Мозаїка безпечної поведінки» серед учнів 5-11-х класів.

   Професія рятувальника – одна з найнебезпечніших і, водночас, найпрестижніших у світі. 

   Під час інформаційних годин «Рятувальник – героїчна професія»  з нагоди Дня рятувальника України та у межах Тижня безпеки дитини ліцеїсти дізналися про усі труднощі, небезпеку, щоденні ризики та специфіку роботи представників цієї професії.

   Отримали чудові емоції від інтелектуальної інформаційно-пізнавальної гри «Запобігти. Врятувати. Допомогти», проведеної педагогом-організатором Філоненко Юлією Володимирівною. Змагалися збірні команди «451° за Фаренгейтом» (9-ті класи), «Супервогнеборці» (10-ті класи) та «Абетка безпеки» (11-ті класи). Під час гри узагальнили та систематизували свої знання з основ безпеки життєдіяльності, розвивали навички безпечної поведінки у випадку виникнення НС, уміння співпрацювати в команді тощо.

   Бездоганно пройшла усі конкурсні випробування: «Візитка команди», «Розминка «Хто швидше?», «Ерудит», «Показуха», «Колесо Фортуни «Правила пожежної безпеки», «Надзвичайна ситуація», «Безпека в інтернеті» та «Справжній рятувальник – який він?» команда 10-х класів «Супервогнеборці», яка здобула перемогу в грі.

   Отож Тиждень безпеки дитини в «Козацькому ліцеї» видався насиченим і досить цікавим.

   Кожен почуває себе в безпеці тоді, коли знає, як діяти у певній ситуації. Тож будьте обережні й дотримуйтеся правил безпеки!

   Бережіть себе!

      

Фотозвіт за посиланням ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДИТИНИ  2021