logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ТИЖДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ В КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ


Опубліковано Пн, 1 Травня 2023 в 10:52


   З 24 по 28 квітня 2023 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» проходив Тиждень цивільного захисту.

   Під час проведення виховних годин «Безпечна поведінка під час війни», «Поведінка під час воєнного стану. Наша безпека», «Правила поведінки у разі виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів», «Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти» учні 5-11-х класів познайомилися з основними правилами поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій, діями під час виявлення незнайомих та вибухонебезпечних предметів, колективно складали «Пам'ятку безпеки» та виконували завдання вікторин.

   Також здобувачі освіти закладу взяли активну участь у грі-квесті «Наша безпека», розробленої педагогом-організатором Юлією Філоненко на платформі «Всеосвіта».  Під час мандрівки учні й учениці удосконалювали свої знання та навички дій у будь-яких екстремальних ситуаціях: виконували завдання онлайн-вікторини «Цивільний захист»; переглядали навчальне відео з теми «Дії під час пожежі у приміщенні» та практикувалися, розшифровуючи знаки пожежної безпеки; з’ясовували як надавати першу домедичну допомогу, зупиняти кровотечу; пригадували основні правила, як поводитися під час обстрілів; перевіряли свої знання з кібербезпеки; повторювали алгоритм дій у випадку ядерного вибуху; разом із Патроном долучалися до квесту «Мінна безпека. Правила поведінки з вибухонебезпечними предметами».

   Завершилася подорож знайомством з практикумом стійкості та відновлення від  Світлани Ройз. ЇЇ вправи допоможуть побороти стрес і паніку, заспокоїтися та психологічно себе підтримати.

   Обізнані – значить захищені! Бережіть себе та будьте здорові!