logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ У "КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ"


Опубліковано Пт, 3 Травня 2019 в 12:54


   Всесвітній тиждень імунізації (World Immunization Week) проводиться у другій половині квітня з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

   В Україні, як і в усьому світі, за ініціативи ВООЗ, щорічно, починаючи з 2005 року, в останній тиждень квітня проводиться Всесвітній тиждень імунізації. Цього року він був проведений 24-30 квітня під девізом: «Захистимося разом – вакцини діють».

   У межах проведення Українського тижня імунізації з 24 по 30 квітня 2019 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» лікарем та медичними сестрами закладу освіти було організовано і проведено такі заходи:

- бесіда з учнями та вихователями про необхідність своєчасного щеплення згідно з графіком щеплень;

- конкурс на кращий малюнок серед учнів 4-5-х класів з оформленням стенду кращими тематичними роботами здобувачів освіти;

- конкурс кросвордів для учнів  6-х, 8-х і 9-х класів.

   За рекомендаціями медичних працівників маленькі ліцеїсти переглянули мультфільм «Бегемот, який боявся робити щеплення».

   Випустили також стінгазету на тему «Значення імунізації у збереженні здоров’я». Розмістили інформацію на стенді закладу освіти для батьків про необхідність проведення імунізації з метою попередження і профілактики інфекційних захворювань у дітей та дорослих.

   Саме завдяки масовій вакцинації населення на нашій планеті було ліквідовано багато епідеміологічних захворювань, які раніше забирали тисячі людських життів.

   Правильно прийняте позитивне рішення щодо проведення щеплень врятує Вам життя, адже хворобу легше попередити, ніж лікувати!