logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ТИЖДЕНЬ МАТЕМАТИКИ


Опубліковано Вт, 29 Січня 2019 в 11:54


 

   З 21 по 25 січня 2019 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» було проведено Тиждень математики.

    У межах предметного тижня відбулося багато різноманітних тематичних заходів.

    У математичному брейн-ринзі між 5-ми класами в запеклій інтелектуальній боротьбі перемогу здобула команда 5-Б класу.

    Математична вікторина в учнів 6-х класів викликала не тільки цікавість, а й спонукала замислитися про математику навколо нас. Перемогу в змаганнях серед маленьких геніїв точних наук із мінімальним відривом в 0,3 бали отримала команда «Розумників» 6-Б класу.

    «Хто зверху?» - креативний математичний батл, що відбувся в «Козацькому ліцеї» між юнаками та дівчатами 9-Б класу.

    «На мить мені здалося, що ми дійсно в прямому ефірі на «Новому каналі», коли вболівальники дружно скандували: «Дівчата! Дівчата!»… Але перемогу здобули хлопці!» - під час оголошення результатів та нагородження переможців ділилася враженнями від гри почесна член журі, вчитель математики Зубарева Юлія Сергіївна.  

    Нестандартним змаганням став конкурс проектів на тему «Вчимося економити» для учнів 7-8-х класів. Більше 20-ти проектів було подано до розгляду, але тільки 10 пройшли відбір за всіма критеріями й умовами конкурсу.

    За результатами голосування журі у складі учнів 10-А класу, вчителів математики, інформатики та фізики було визначено переможців:

І місце - Зубарева С. (7-Б клас) - 15 балів; Єнальєв Д. (8-Б клас) - 14 балів;
Головко Т. (7-А) - 13 балів.

ІІ місце - Тригубов І. (7-Б) - 10 балів; Коновал Н. (8-Б) - 10 балів; Гора М. (11-А) - 10 балів.

ІІІ місце - Ступак С. (7-Б) - 9 балів; Симоненко Є. (7-А) - 9 балів; 
Карпенко Д. (7-Б) - 9 балів; Муц О. (7-А) - 8 балів.

    23 січня учні 7-9-х класів відвідали музей Експериментів. Саме тут зібрані відкриття багатьох відомих фізиків. Музей має 40 експонатів різної фізико-математичної тематики. Ліцеїсти під час екскурсії побачили різні фізичні явища і взяли участь в експериментах, знайшовши відповіді на питання, які цікавили.

    25 січня на Великому та Малому колах вчителі математики підвели підсумки предметного тижня, відзначивши найактивніших учасників та нагородивши Почесними грамотами кращих знавців королеви всіх наук.

    «Серед усіх наук, що відкривають людству шлях до пізнання законів природи, наймогутніша, найвеличніша наука – математика», - саме так влучно та образно сказала професор математики Софія Ковалевська. Дійсно, хоч математика складна, але без неї важко уявити своє життя.