logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Тренінг для класних керівників "Алгоритм надання допомоги дитині, яка опинилась в складних життєвих ситуаціях"


Опубліковано Пт, 12 Січня 2018 в 17:52


     12 січня 2018 року в комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради відбувся навчальний тренінг для класних керівників на тему «Алгоритм надання допомоги дитині, яка опинилась в складних життєвих ситуаціях», проведений соціальним педагогом закладу Моргун Анастасією Григорівною та лікарем Кумар Оксаною Русланівною.

     Під  час інтерактивного заняття педагогам було надано сучасну статистику та інформацію  з проблем  булінгу та онлайн-насильства, які зараз дуже поширені в молодіжному середовищі.

     Під керівництвом фасилітатора Моргун А.Г. класні керівники проаналізували типові теми звернень дітей та підлітків, розглянули шляхи вирішення їхніх проблем. Також виокремили та систематизували причини, через які діти не завжди звертаються за допомогою до дорослих. На практиці вчились будувати стосунки з дитиною на засадах довіри.

      Працюючи в групах,  вчителі розробили алгоритм дій педагога в ситуації звернення учня, а також розіграли рольові сценки для закріплення навичок надання допомоги молоді.  

      Оксана Русланівна виступила перед колегами з інформацією про специфіку роботи медичної служби, про алгоритм дій та норми оформлення документації в ситуаціях емоційного розладу в дитини.

     Тренінгове заняття мало велику практичну значущість: класні керівники отримали можливість удосконалити навички роботи з дітьми, які опинились в складних життєвих ситуаціях, колективно обговорили питання, які є актуальними в класних колективах дітей й  потребують залучення соціально-психологічної служби.

     Результатом плідної роботи педагогів стало створення проекту заходів з  подальшої просвітницько-профілактичної роботи з вихованцями Козацького ліцею.