logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ТРЕНІНГ "СЕКРЕТИ УСПІШНОГО СПІЛКУВАННЯ" ВІД ОЛЕКСАНДРА ПРИТУЛИ


Опубліковано Пн, 17 Лютого 2020 в 09:42


   14 лютого 2020 року для педагогів у конференц-залі Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» президентом ВГО «Всеукраїнська федерація «Спас», одним із найкомунікабельніших людей Запоріжжя Олександром Леонтійовичем Притулою було проведено тренінг «Секрети успішного спілкування».

   Мета: розкрити особистісний потенціал учасників, відпрацювати навички успішного спілкування, розширити власні можливості щодо розуміння співрозмовників, формувати культуру спілкування.

   Під час заняття познайомилися із основними правилами ефективного спілкування. Об’єднавшись у групи, освітяни практично відпрацювали навички ефективної комунікації і разом долали бар'єри у спілкуванні.

   Основним джерелом непорозумінь у спілкуванні є відсутність взаємної довіри між партнерами, що призводить до обмеження кількості та якості інформації, яка передається. Правильно зрозуміти когось - це відчути, що він «мав на увазі», розшифрувати, що він «хотів сказати». Подібне взаєморозуміння залежить від обох партнерів у спілкуванні.

   Якщо кожен із нас буде дотримуватися правил ефективного спілкування і правил гарного співрозмовника, то досягне успіху і поставлених цілей.

   «Єдина справжня розкіш – це розкіш людського спілкування», - сказав Антуан де Сент-Екзюпері. Але це не стільки розкіш, скільки потреба,  що пов’язує людину з іншими, забезпечує її розвиток як особистості.

   Дякуємо Олександру Леонтійовичу за цікаве, пізнавальне та мотивуюче заняття.