logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Тренінг з профілактики вживання наркотичних речовин серед учнівської молоді "Скажи здоров'ю ТАК!"


Опубліковано Ср, 28 Лютого 2018 в 22:31


     27 лютого 2018 року в комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради за ініціативи вихователя Степанової Зінаїди Олександрівни для учнів 8-А класу соціально-психологічною службою ліцею було проведено інтерактивну виховну годину «Скажи здоров’ю ТАК!» – тренінг з профілактики вживання наркотичних речовин.

     У затишній  атмосфері тренінгового кабінету учні отримали можливість порозмірковувати та висловити свої думки щодо актуальності проблеми вживання психоактивних речовин у сучасному молодіжному середовищі.

     Восьмикласники дискутували про причини вживання наркотиків підлітками; дізнавались про наслідки такого життєвого вибору; розробили поради, які можна дати молоді, перед якою постав вибір: варто пробувати наркотики чи ні?

     Під час роботи в групах ліцеїсти разом із вихователем визначили: як поводитись у ситуації, коли тобі пропонують спробувати наркотик, як протидіяти маніпуляціям та вмовлянням інших людей.

     Наприкінці заняття кожен учасник тренінгу зміг висловити власну думку та аргументовану життєву позицію щодо необхідності свідомого ставлення до питання збереження свого здоров’я.