logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Триденний спеціалізований тренінг для працівників освітньої сфери "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати"


Опубліковано Сб, 3 Березня 2018 в 10:16


       Модернізація в освіті України триває. Активно впроваджується інклюзія, метою якої є покращання навчального середовища для учнів з особливим освітніми потребами.

      28 лютого 2018 року Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей» гостинно зустрічала 36 освітян з трьох регіонів України: Черкаської, Чернігівської та Закарпатської областей, які приїхали до Запоріжжя на спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати», організований за підтримки Благодійного фонду Порошенка.

       Незважаючи на снігові замети, учасники тренінгу зібралися у затишному конференц-залі ліцею. Перед початком роботи до педагогів-реформаторів звернулася Аліна Мельник, провідний фахівець по роботі з регіонами Благодійного фонду Порошенка.

       Привітали гостей міста голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Іванович Бриль та заступник голови обласної державної адміністрації Едуард Анатолійович Гугнін.

       Директор Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Озерова Тетяна Ярославівна розказала про важливість та переваги інклюзивної освіти.

       Активізувати командну роботу й налаштуватися на робочий процес учасникам заняття допомогли досвідчені тренери – проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор психологічних наук, професор кафедри менеджменту освіти та психології Тетяна Євгеніївна Гура та кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри менеджменту освіти та психології Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Тетяна Олександрівна Афанасьєва.

      Познайомившись, взялися до плідної співпраці, обговорюючи перші кроки до створення інклюзивного закладу, складання та реалізацію індивідуальних програм розвитку дитини з особливими освітніми потребами.

       1 березня здійснили трансфер до Балабинського НВК «Престиж»  (смт. Балабине), де освітяни дізналися багато нового про особливості впровадження інклюзії в умовах сільської школи на прикладі їхнього навчально-виховного комплексу.

     2 березня, в останній день заняття, після загальної рефлексії тренери з питань інклюзивної освіти зібралися в актовій залі ліцею для нагородження сертифікатами учасників тренінгу. 

       Із гарним настроєм, новими враженнями й цікавими ідеями педагоги відправились до своїх рідних областей займатись модернізацією освіти.