logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

У "КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ" СТАРТУВАВ ТИЖДЕНЬ ІЗ ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ


Опубліковано Ср, 18 Вересня 2019 в 16:02


   17 вересня 2019 року до Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» завітала старший державний виконавець Хортицького відділу державної виконавчої служби міста Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Дружко Альона Ігорівна.

   На просвітницьку інтерактивну лекцію у межах проведення Всеукраїнського тижня протидії булінгу в актовій залі зібралися учні 6-х класів і їхні педагоги.

   Експертка проінформувала учасників освітнього процесу про булінгу, його причини і види, розказала про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення цькування.

   Спеціалістка також розповіла, як відрізнити булінг від звичайного конфлікту та як себе поводити у проблемних ситуаціях.

   Переглянули тематичні пізнавальні відеоролики.

   Учні активно ставили гості запитання, обговорювали поведінку учасників конфлікту.

   Конфлікти - це природна частина взаємин між людьми. Його виникнення є об'єктивним і неминучим. Але треба вчитися вирішувати проблеми мирним шляхом, проявляти повагу до співрозмовника, визнаючи права інших на власну точку зору.

   Вчіться йти на компроміс, поважайте себе та оточуючих, будьте чесними, толерантними, дружелюбними, контролюйте свої емоції, слова та дії - і побачите, як світ навколо вас стане добрішим, а ви - щасливішими.

   Бережіть себе!