logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

У КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ - ТАЛАНОВИТА БАГАТОГРАННА МОЛОДЬ


Опубліковано Ср, 4 Січня 2023 в 09:28


  Особливостями Запорізького Козацького ліцею є допрофільна підготовка та профілізація старшої школи. Через самобутню автентичну айдентику розкривається глибокий зміст усього, чим і як живе наш заклад освіти: з доцільною організацією освітнього процесу, не залежно від формату навчання, з правилами та звичаями закладу, у яких гармонійно переплітаються і поєднуються усі витоки нашої національної ідентичності, освітні й культурні традиції України з елементами вкраплень-запозичень досвіду модернізації освіти, кращих традицій інших областей Батьківщини, європейських країн і світу.

   Оригінальним і унікальним наш козацький заклад роблять учасники освітнього процесу: учні, батьки, педагоги та усі працівники ліцею, прославляючи його своїми здобутками на різних позиціях (освітніх, наукових, культурних, спортивних, як волонтери тощо).

   Тож зараз трішечки розкажемо Вам про свою талановиту та багатогранну молодь.

ВІКТОРІЯ КУЦЕНКО, учениця 11-Б класу, стала фіналісткою Всеукраїнської школи «Агенти змін» (30 жовтня 2022 року завершила навчання) та успішно реалізувала волонтерсько-благодійний проєкт «Там, де добре» для дітей ВПО із тимчасово окупованих територій.

ВАЛЕНТИН ЛЕДНЕЙ, учень 7-Б класу, нещодавно дебютував у кіно. Став актором дитячого міжнародного кіножурналу «Байки». Він – зірка, що тільки сходить, але вже встиг побувати на кінофестивалі у місті Дніпрі та пройтися червоною доріжкою.

ЄЛИЗАВЕТА ЛИСЕНКО, учениця 11-Б класу, є переможницею обласного етапу ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2022 році; лауреаткою Всеукраїнських фестивалів-конкурсів хореографічного мистецтва ZIGZAG та NEW Generation ZandA у складі хореографічного колективу «Лабіринт».

МАРІЯ ДУБОВА, учениця 5-В класу, стала переможницею у номінації «Образотворче мистецтво» Міжнародного дитячого дистанційного фестивалю-конкурсу «З любов'ю до тварин».

АНДРІЙ ЦИМБАЛ, учень 11-Б класу, – багаторазовий чемпіон обласних та Всеукраїнських змагань з карате. Восени 2022 року у місті Хмельницький проходив чемпіонат Української федерації ушу у розділі «Саньшоу». У своїй віковій та ваговій групі Андрій впорався на відмінно та дістався найвищої сходинки п’єдесталу пошани!

АРІНА КІР'ЯКОВА, учениця 8-А класу, – юна актриса дитячого театру «Свія»; займає посаду радниці з питань міжнародної співпраці в молодіжному клубі «Інтеракт», що під патронатом громадської організації «Ротарі Клуб «Запоріжжя-Хортиця».

ВІТАЛІНА ГОЛУБ, учениця 8-Б класу, – активна учасниця IT-курсів від STEM is FEM та Empowerment Lab – 2022. Успішно реалізувавши свій проєкт на тему E-commerce Mobile App. Не зупиняється на досягнутому та вчиться створювати NFT власного макета додатка. Обіймає посаду радниці з питань міжнародної співпраці у клубі «Інтеракт».

ДАРІНА УСОЛЬЦЕВА, учениця 9-А класу, – голова самоврядування здобувачів освіти ліцею; є представницею клубу «Інтеракт», де займає посаду оператора. Даріна була активною учасницею Всеукраїнської школи «Агенти змін», літньої школи МАН, Міжнародного проєкту «Обрядовий календар України», а також входила до складу команди-переможця обласного турніру «Вікторина про Україну» до Дня Гідності та Свободи. Активно підтримує і популяризує жіночий футбол в Україні та за її межами.

Окрім Аріни Кір'якової, Віталіни Голуб та Даріни Усольцевої, учасниками клубу «Інтеракт» є також інші наші активні ліцеїсти та ліцеїстки: ВІКТОРІЯ НЕРЕЗОВА, АЛЬБІНА КОВАЛЕНКО, КАМІЛА ІГНАТЧЕНКО, учениці 10-А класу, ЛЮБОВ ГОЛОБОРОД (яка є також СММ-менеджеркою сторінки ліцею в інстаграмі), АННА ПОГОСОВА, учениці 10-Б класу, СЕРГІЙ СТУПАК, ВІКТОРІЯ КУЦЕНКО, учні 11-Б класу, МАКСИМ РАБОТЯГОВ, учень 9-Б класу, ЄВГЕНІЯ СІДЕЛЬНІКОВА, учениця 7-А класу (активна учасниця Міжнародного онлайн-фестивалю «Миколай-Фест 2022»), та ПОЛІНА САВВОВА із 7-Б класу. Представники цього осередку дитячого ротарійського руху є ініціаторами різних цікавих активностей, організовують і реалізовують волонтерські проєкти, залюбки допомагають тим, хто цього потребує.

СЕРГІЙ СТУПАК, учень 11-Б класу, – один з найпопулярніших інтелектуалів Козацького ліцею, геніальний дослідник та науковець, краєзнавець, що з легкістю підкорює будь-яку вершину та досягає блискучих переможних результатів на обласному та Всеукраїнському рівнях.

КАТЕРИНА КАВУН, учениця 8-Б класу, лауреатка І ступеня Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Таланти Хортиці». Здобула Гран-Прі (номінація «Хореографія стилізована») у Міжнародному двотуровому багатожанровому фестивалі-конкурсі Viva Stars of Arts у складі хореографічного колективу «ДивоКвіт» м. Запоріжжя, 2022.

ІГОР КЛИМКО, учень 5-В класу, – гравець ФК DIMAX. Спортсмен отримав нагороду «Кращий захисник турніру» у відкритій обласній першості «Колос» з футболу серед юнаків 2012-2013р.н. у 2022 році. А команда виборола перше місце в турнірі!

ВЛАДИСЛАВ КАШИРІН, учень 9-А класу, – яскравий представник рою «Яструби» Козацького ліцею – команди-призера обласного етапу та учасника Всеукраїнської військово-патріотичного гри «Сокіл» («Джура»). Юнак долучався до участі у Міжнародному конкурсі «Змагаймось за нове життя!» у 2022 році, присвяченому Лесі Українці, Міжнародному проєкті «Обрядовий календар України». Займається дзюдо та козацьким бойовим рукопашем «Спас».

БОГДАНА БЕЗКРОВНА, учениця 7-Б класу, – лауреатка та переможниця обласних і Всеукраїнських хореографічних конкурсів, яка разом зі своїм танцювальним колективом Devace неодноразово здобувала також Гран-Прі.

ВІКТОРІЯ ПОНОМАРЕНКО, учениця 7-А класу, – унікальна багатогранна дівчинка, яка має вагомі здобутки не лише в інтелектуальних конкурсах, а й в обласних та Всеукраїнських вокальних фестивалях, один із яких – Всеукраїнський двотуровий фестиваль-конкурс мистецтв «Зіркова Фієста» (грудень 2022). У номінації «Вокальне мистецтво» на Фестивалі Вікторія була нагороджена Дипломом лауреата другого ступеня.

КИРИЛО ТОМІЛІН, учень 10-Б класу, – юний геній, переможець обласних етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та XXIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2022/2023 навчальному році.

ЄГОР ОНИСЬКІВ, учень 8-В класу, – призер і переможець численних обласних турнірів з боротьби «Дзюдо».

АЛІНА ШКОЛЯРЕНКО, учениця 8-Б класу, є лауреаткою І ступеня Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Таланти Хортиці» у складі хореографічного колективу «ДивоКвіт» м. Запоріжжя, 2022.

МИКИТА ГРИНЬ, учень 6-А класу, – призер обласних турнірів з тхеквондо; активний учасник Міжнародної кібершколи KIBERone для майбутнього нового IT-покоління.

АРТЕМ КАРПЕНКО, учень 7-Б класу, займається гандболом. Чемпіон у своїй скарбниці здобутків має вже 2 золоті медалі та 2 бронзові.

РОСТИСЛАВ МІЛЕЙКО, ВІКТОРІЯ НЕРЕЗОВА, АРТУР БУДЖУРЯН, ПОЛІНА КОБЗАР, ОЛЕКСАНДР СТЕПАНОВ, учні 10-А класу, – справжні майстри з різних видів туризму та спортивного орієнтування Запорізького краю, що у 2022 році стали призерами і переможцями обласних змагань, онлайн-заходів, вікторин, флешмобів, акції.

ЮЛІЯ МЕМЕДЛА та ДАРИНА ЧЕПЕЦ, учениці 6-А класу, – призерки та переможниці обласних і Всеукраїнських фестивалів-конкурсів хореографічного мистецтва у складі хореографічного колективу «Гіада».

СОФІЯ ПОТОМАКА, учениця 8-А класу, – майстриня пензля, яка навчається в Запорізькій дитячій художній школі. Брала участь у обласних виставках образотворчого мистецтва та конкурсах дитячої творчості.

В’ЯЧЕСЛАВ ХИЖНЯК, учень 6-А класу, – зірка футболу, що сходить. Він є гравцем Мункач футбольної академії. Команда, у складі якої тренується В'ячеслав, неодноразово здобувала перемоги у Всеукраїнських та Міжнародних футбольних змаганнях.

АНАСТАСІЯ СЕМЕНЕНКО, учениця 7-А класу, у 2022 році стала переможницею Всеукраїнського конкурсу з сучасного танцю DANCE LAND LEGENDARY #21 в номінації Jazz-Funk. Окрім цього, талановита ліцеїстка стала призеркою обласного етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2022/2023 навчальному році.

ОЛЕКСАНДР ШВЕЦЬ, учень 9-А класу, – капітан команди-переможця обласного турніру «Вікторина про Україну» до Дня Гідності та Свободи України; активний учасник Обласного засідання круглого столу «Генезис та подальший розвиток програм сучасної української історичної літератури як дійовий засіб роботи з молоддю», Міжнародного проєкту «Обрядовий календар України». Восени 2022 року відпрацював активно-творчі навички за туристичною програмою в таборі Карпат «Ранчо Едельвейс»; захоплюється футболом.

МИХАЙЛО ПОЛІЩУК, учень 9-А класу, – активний учасник команди проєкту «Обрядовий календар України», І туру Міжнародного ювілейного дистанційного фестивалю-конкурсу Cossacks Art Athens у номінації «Фольклор», Міжнародного онлайн-фестивалю «Миколай-Фест 2022» у формі конкурсу сімейної творчості «Чекаю на тебе, Миколаю!» Захоплюється велоподорожами та катанням на лижах.

АЛІНА МОТОВІЛОВА, учениця 9-А класу, є представницею рою «Яструби» ліцею – команди-призера обласного етапу та учасниці Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»); була у складі команди-переможця обласного турніру «Вікторина про Україну» до Дня Гідності та Свободи України. Активно підтримує жіночий футбол, займається волонтерством. Разом із сестрою-однокласницею АЛЬОНОЮ ЙОНАШ бере активну участь у всіх акціях щодо підтримки військових на фронті: виготовляє свічки, плете патріотичні браслети, пече печиво, в'яже панчохи, створює малюнки-листівки для захисників, знімає відео тощо.

  І це далеко не всі обдаровані діти нашої козацької ліцейної родини!

   Отака у нас талановита молодь, що постійно займається самовдосконаленням та саморозвитком. Завзяті, наполегливі, сильні, цілеспрямовані, творчі, розумні, з великими та добрими серцями, непереможні!