logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

У "КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ" ВІДБУВСЯ ВЕЧІР-РЕКВІЄМ "ВАМ НАША ПАМ'ЯТЬ І ЛЮБОВ", ПРИСВЯЧЕНИЙ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ


Опубліковано Пн, 22 Лютого 2021 в 12:34


   20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

    Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави у боротьбі за демократичні ідеали та європейське майбутнє.

    Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії України. Її події змінили всіх нас...

   18 лютого 2021 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» відбувся вечір-реквієм «Вам наша пам'ять і любов», присвячений пам'яті Героїв Небесної Сотні.

   Підготували та провели захід учні 8-х класів під керівництвом вихователів Чурюкіної Лариси Іванівни, Котової Крістіни Олександрівни та Кондратьєвої Катерини Євгенівни.

   Під час вечора-реквієму згадали події Революції Гідності... Звучали тематичні поетичні й пісенні твори у виконанні молоді.

    Вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання, заспівавши разом скорботний гімн Майдану — старовинної тужливої лемківської пісні «Пливе кача...».

    Захід пройшов у надзвичайно зворушливій атмосфері патріотизму та болю за тими, хто ціною власного життя боровся за волю, краще майбутнє й право жити у демократичній правовій державі.

    Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

    Ми пам'ятаємо й цінуємо!