logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

У "КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ" ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ


Опубліковано Пн, 27 Січня 2020 в 18:43


   27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме цього дня 1945 року Червона армія визволила перший і найбільший гітлерівський концтабір Аушвіц (польська назва - Освенцім), в якому за роки війни - з 41-го по 45-й - було вбито більше 1,4 млн осіб, з яких 1,1 млн були євреями.

   За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн людей. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни, разом з 4,5 млн дорослих, стали 1,5 млн дітей.

   27 січня 2020 року учні та педагоги Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» долучилися до вшанування пам’яті безневинно закатованих фашистами представників єврейської нації.

   З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту вихователі 5-11-х класів провели Єдину виховну годину «Свіча Голокосту не згасне».

    Голокост – це спільна трагедія людей усіх національностей, це біль і жах, що не знає меж та кордонів.

   Пам’ятаймо і будьмо толерантними один до одного, до самих себе. Добро – це основа світу, людина починається з добра. Тож пам'ятаймо, що ми – Люди!