logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Участь педагогів "Козацького ліцею" в науково-практичному семінарі


Опубліковано Вт, 30 Січня 2018 в 11:44


       З 23 січня 2018 року на базі комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради проходив триденний науково-практичний семінар «Сучасні технологічні рушення як інструменти дослідницької діяльності  в умовах реалізації інтегрованих підходів до вивчення дисциплін природничо-математичної, технологічної та інформативної галузей».

       Незважаючи на снігові замети, на семінар завітало близько 100 учасників з усієї Запорізької області, в тому числі і педагоги Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей»: заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель математики Бойко Наталія Григорівна та вчитель інформатики Сурган Вероніка Сергіївна.

       На початку семінару присутніх привітала заступник начальника управління - начальник відділу дошкільної, загальної середньої та професійної освіти Хіврич Валентина Володимирівна. Своїм досвідом та ідеями ділилися спікери й тренери із Запоріжжя та нашої столиці – м. Києва.

       Перший день семінару проходив у вигляді лекцій. Науковці поділилися своїм досвідом у сфері впровадження STEM-освіти в навчально-виховний процес. А представники компанії IT.Integrator презентували нові технології для навчання: інструменти Prestigio для освіти.

       На екваторі семінару було організовано міні-тренінги, де семінаристи поділилися на 3 групи та відвідали цікаві практичні заняття. Розглянули новітній кабінет технологій: моделювання SMART-пристроїв, ознайомилися з деякими мобільними додатками як інструментами дослідника та дізналися багато іншої цікавої й корисної інформації.

       На завершення семінару бажаючим було запропоновано відвідати Матвіївський ЗНВК «Всесвіт», щоб наочно побачити як STEM-освіта вже активно впроваджується у цьому навчальному закладі.

      Учасники мали можливість відвідати один із шести запропонованих майстер-класів із різних предметів: математики, інформатики, фізики та ін., щоб почерпнути деякі «родзинки» для свого викладання.

      Науково-практичний семінар був дуже цікавим та інформативним. Дякуємо організаторам за чудову можливість здобути прогресивний корисний досвід.