logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Участь у мітингу-реквіємі з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


Опубліковано Пн, 7 Травня 2018 в 16:34


   7 травня 2018 року біля меморіалу «Скорботна мати» відбувся мітинг-реквієм, присвячений 73-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а також Дня пам'яті та примирення.

   Біля меморіалу, розташованого в Дніпровському районі міста Запоріжжя, зібралися сотні запорожців: представники влади, військові, ветерани, студенти, школярі, громадські активісти…

   Третій рік поспіль до участі в урочистому заході запрошено кращих учнів 8-11-х класів комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради.

   Юнаки-дев’ятикласники стояли на площі із жовто-блакитними стягами, несучи почесну варту. Дівчаткам і хлопчикам 8-11-х класів,  учасникам АТО та представникам влади випала честь першими покласти квіти до меморіалу. 

   На мітингу вшанували подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловили повагу усім борцям проти нацизму та увічнили пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, депортацій, воєнних злочинів, скоєних у роки війни, наголосили на консолідації суспільства навколо ідеї захисту України.

   Після завершення мітингу-реквієму квіти до меморіалу поклали всі бажаючі жителі нашого міста.