logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Учнівська та педагогічна спільнота Запорізького "Козацького ліцею" долучилася до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності


Опубліковано Пн, 12 Листопада 2018 в 09:49


   Щороку 9 листопада, в День української писемності та мови, українці з усіх куточків світу налаштовують хвилю Першого каналу Українського радіо, щоб написати  Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

   9 листопада 2018 року вже увісімнадцяте учасниками акції єднання навколо рідної мови стали працівники державних організацій, учні шкіл і студенти, викладачі коледжів, вузів та ін.

   Долучилася до написання Всеукраїнського радіодиктанту також учнівська й педагогічна спільнота Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей».

   Об 11:30 год. ранку учні 8-11 класів і вчителі, після проведення інструктажу улюбленим українським лінгвістом Олександром Авраменком, розпочали писати диктант на тему «Крила України».

   Хтось хвилювався за пунктуаційні помилки, хтось недочув і пропустив ненароком слово, інші навпаки були впевнені, що їхній диктант написаний бездоганно, і вже готові надіслати листа на адресу Українського радіо, але головна мета акції - не перевірка знань, а національна єдність та потужна мовна хвиля, що несе нас усіх до розкішних берегів рідного українського слова, об’єднуючи та згуртовуючи.