logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ ФІНАЛЬНОГО ТУРУ ОБЛАСНОГО ЕТАПУ ВСЕСВІТНЬОГО НАВЧАЛЬНОГО ПРОЕКТУ "ДИТЯЧА ЛЕГКА АТЛЕТИКА" СЕРЕД КОМАНД ВИХОВАНЦІВ ШКІЛ-ІНТЕРНАТІВ ТА ВІДКРИТТЯ ФУТБОЛЬНОГО ПОЛЯ У "КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ"


Опубліковано Пт, 17 Травня 2019 в 10:22


   Ранок 14 травня 2019 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» розпочався із важливих і яскравих подій – відбулося урочисте відкриття фінального туру обласного етапу Всесвітнього навчального проекту «Дитяча легка атлетика» серед команд вихованців шкіл-інтернатів Запорізької області та відкриття футбольного поля.

   До «Козацького ліцею» на захід завітали команди спортсменів і спортсменок із 20 освітніх закладів – спеціалізованих, спеціальних, загальноосвітніх і санаторних шкіл-інтернатів Запорізької обласної ради.

   Серед почесних гостей – голова Запорізької обласної ради Самардак Григорій Вікторович, заступник голови Запорізької обласної ради Марченко Владислав Петрович, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Гугнін Едуард Анатолійович, директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Озерова Тетяна Ярославівна, директор Департаменту молоді та спорту Запорізької обласної державної адміністрації Власова Наталія Федорівна, депутати Запорізької обласної ради Ковиліна Тетяна Миколаївна та Клімченко Олена Василівна.

   Із вітальним словом до усіх присутніх на святі звернулася господиня «Козацького ліцею» Губіна Оксана Олександрівна.

   Додали бадьорості настрою творчі виступи вокального дуету «БУМ» і хореографічної групи «Сузір’я».

   Після знайомства з командами легкоатлетів і легкоатлеток розпочали спортивні змагання із веселого запального флешмобу.

   Потім дружно взяли участь у церемонії відкриття футбольного поля. Самардак Григорій Вікторович і Гугнін Едуард Анатолійович отримали право перерізати стрічку при вході на футбольну поле.

   І нарешті стартували естафети! Оцінювали змагання обласного етапу Всесвітнього проекту «Дитяча легка атлетика» компетентні судді: завідувач кафедри реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя «Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти» - Аксьонова Олена Петрівна, доцент кафедри реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя «Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти» Півненко Юлія Володимирівна, а також вчителі фізичної культури з різних освітніх закладів.

   Завершилися змагання нагородженням переможців і призерів.

   Найкращими легкоатлетами і легкоатлетками Запорізького краю серед спеціалізованих шкіл-інтернатів було визнано команду «Козацького ліцею», яка здобула абсолютну перемогу в змаганнях.

   Вітаємо маленьких і юних чемпіонів та їхніх вчителів фізичної культури Макаренко Ольгу Миколаївну і Яковенко Людмилу Володимирівну. Бажаємо наполегливості, оптимізму та підкорення нових спортивних вершин! Пишаємося Вами!

   Також в цей день було відкрито весняно-осінній сезон спортивних ігор на новому полі. Ліцеїсти, педагоги та батьки стали вболівальниками футбольного матчу між збірною командою ліцею «Імпульс» та командою педагогів «Козаки». У надзвичайно емоційній запеклій боротьбі перемогу здобула команда «Козаки» з рахунком 6:5.

   Футбольне  поле – чудовий подарунок для ліцеїстів! Маленькі та юні футболісти зможуть відпрацьовувати свою майстерність на тренуваннях і грати в футбол протягом років.