logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Урочисті заходи до Дня Соборності України


Опубліковано Ср, 24 Січня 2018 в 16:51


     22 січня ми відзначаємо дві важливі події української історії: проголошення незалежності першої у ХХ столітті української держави – Української Народної Республіки (1918) та проголошення рівно через рік Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки (1919).

     Цього дня 2018 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» було проведено низку тематичних заходів з ушануванням подій і персоналій української історії та сучасних героїв, а саме:

  • єдина виховна години «Акт Злуки – символ єдності України» для учнів 3-11 класів;
  • учні 9-Б та 10-А класів разом із педагогами долучились до святкування Дня Соборності України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї, взявши активну участь у відкритті тематичної виставки «100 років боротьби», присвяченої 100-річчю Української революції 1917-1921 років.

    Ліцеїстка Карпуша Анастасія як зацікавлена учасниця виставки, що дуже любить вивчати історію рідного краю та України, давала інтерв’ю журналістам телеканалу Z (Запоріжжя). Дівчина розказала про своє захоплення історією з дитинства. Сказала, що мріє стати учителем історії, щоб розповідати школярам про те, як будувалася Україна.

      На виставці юнаки і дівчата дізналися багато нового про революцію, ще раз переконалися, що потрібно знати і продовжувати вивчати історію своєї країни.

     Також за ініціативи громадської організації «Запорозька рада ветеранів АТО» до Дня Соборності країни та вшанування пам’яті захисників Донецького аеропорту за участі голови облдержадміністрації Костянтина Івановича Бриля у кіноконцертному залі ім. О.Довженка відбувся показ фільму «Добровольці Божої чоти», на який запросили учнів 10-В й 11-Б класів.

     Це повнометражний документальний фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія про захисників Донецького аеропорту, про історію творення нової української армії.

      Учням «Козацького ліцею» стрічка дуже сподобалась.

     Саме 22 січня до школи-інтернату завітали представники Національної гвардії України – начальник Центрального відділення комплектування іміджево-видавничого центру НГУ Проказа Віталій Сергійович та заступник начальника Погрібний Олександр Олександрович для проведення профорієнтаційно-інформаційного заходу серед учнів 10-11-х класів.

     Старшокласники переглянули рекламний відеоролик «Національна академія Національної гвардії України в місті Харкові», у якому познайомились із даним військовим формуванням із правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України (МВС), з’ясувавши його призначення та функції.

     Гості розказали про  умови та переваги проходження військової служби у лавах Національної гвардії України за контрактом. Також ліцеїсти дізналися про можливість безкоштовного навчання та перспективу кар’єрного росту, грошове та речове забезпечення.

     Було цікаво і дуже пізнавально.

    Урочистості з нагоди Дня Соборності України, в яких взяли активну участь учні «Козацького ліцею», знову і знову спонукають кожного замислитись про національну самоідентифікацію, бути свідомим громадянином, любити свою суверенну й незалежну Україну, вивчаючи історію нашої держави й намагаючись критично аналізувати події минулого та сьогодення, враховуючи перспективи на майбутнє.

     Ще раз вітаємо усіх з Днем Соборності України!