logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні


Опубліковано Ср, 21 Лютого 2018 в 08:51


       20 лютого 2018 року в Україні відзначали пам’ятний день – День Героїв Небесної Сотні.
       Цього дня учні та педагогічний колектив Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» долучилися до урочистостей з нагоди Дня вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
      У рамках урочистих заходів до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні команда учасників кінофестивалю «Кінотріумф.ZP» у супроводі координатора Косман Анастасії Анатоліївни та педагогів Філоненка Сергія Васильовича і Губіна Романа Сергійовича побували на художньому фільмі «Кіборги»  в кінотеатрі ім. О. Довженка. Цікава стрічка Ахтема Сеїтаблаєва - «історія не про війну, а про сучасних героїв, які створюють нашу нову Україну». 
       Також в освітньому закладі було проведено єдиний урок мужності на тему «Сучасні герої України».
      На вечорі-реквіємі «У нашій пам’яті вони назавжди залишились…», підготовленому учнями 7-х класів під керівництвом педагогів Попач Лесі Василівни і Логінової Інни Олександрівни, ліцеїсти переглянули зворушливі документальні відеосюжети «Обличчя Майдану», «Мама, не плач», «Пливе кача». Учні-ведучі та учні-читці розказали  про величезну людську відвагу й національну самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.
       Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності у листопаді 2013 року — лютому 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.