logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ВІДБУЛАСЯ ІІ ІСТОРИЧНО-КОЗАЦЬКА МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ НА ПІДТРИМКУ ВСТУПУ УКРАЇНИ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ: ХОЧЕМО ЄВРОПЕЙСЬКОГО МАЙБУТНЬОГО ДЛЯ УКРАЇНИ


Опубліковано Пт, 27 Січня 2023 в 10:00


   23 січня 2023 року у Запоріжжі відбулася ІІ історично-козацька міжнародна конференція на підтримку вступу України до Європейського Союзу.

   Організатори: старшина Великої Ради Міжнародного Конгресу Українського козацтва Дмитро Сухінін, КРК ЗОДА, Всеукраїнський козацький Центр сприяння євроатлантичної інтеграції, керівництво Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки, Запорізький національний університет, Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, депутати Запорізької обласної ради, Гетьманська шляхетська академія імені князя Дмитра Вишневецького (Байди).

   Учасники заходу – науковці, депутати, письменники, журналісти, керівники ВНЗ, студенти, представники козацької старшини, обласного центру патріотичного виховання молоді, волонтери, ветерани ЗСУ.

   У форматі онлайн до конференції долучилися також закордонні друзі зі Словацької Республіки, Литви, Польщі та інших областей України.

   На захід було запрошено також Козацький ліцей, адже це молодий за своїм статусом заклад освіти, який стрімко розвивається та вже надбав міцні партнерські зв'язки не тільки із закладами освіти України, а й з міжнародними організаціями.

   Про плани на майбутнє та досвід співпраці ліцею з українськими та закордонними партнерами під час засідання розказала педагог-організатор Юлія Філоненко.

   Під час форуму було розроблено резолюцію на підтримку вступу України до Європейського союзу.

   Україна є надійним партнером Європейського Союзу і рухається, всупереч усім перешкодам, до набуття членства в ЄС.