logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ "ЗАПОРОЗЬКА СІЧ"


Опубліковано Сб, 18 Травня 2019 в 10:40


   16 травня 2019 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» відбувся яскравий Обласний козацький фестиваль «Запорозька Січ», присвячений ХХІ річниці з Дня заснування першої у світі бюджетної школи зі слов’янського бойового мистецтва – Дитячо-юнацької спортивної школи «Спас».

   На фестиваль з’їхалося багато команд шкіл бойових мистецтв із Запоріжжя і Запорізької області. Активними учасниками заходу стали також вихованці секції козацького рукопашу «Спас» (Керівник: Маляренко Іван Олександрович) та гуртка спортивної боротьби «Самбо» (Тренери: Балабекян Шушана Азатівна, Балабекян Ашот Врежович) «Козацького ліцею».

   На святі козацької лицарської звитяги зібралися фундатори школи «Спас», керівники федерацій, козацьких формувань, герої АТО – війни на Сході України, а також завітало багато поважних гостей.

   Порадували своїми виступами вихованці ансамблів народних інструментів «Жайворонки» і «Забава», вокальний дует «БУМ».

   Вибух емоцій і щире захоплення викликав виступ козаків і козачок – вихованців Запорізької дитячо-юнацької спортивної школи «Спас», які продемонстрували навички бойового мистецтва.

   З вітальним словом звернувся до козацької родини президент Запорізької обласної федерації козацького мистецтва «Спас» Рижов Костянтин Анатолійович. Після проголошеного ним «Слово – Заповіт Стосов» команди учасників фестивалю відправилися на зупинку «Бойовий полігон» для змагань.

   Кожен козацький підрозділ по-своєму захоплював і дивував вправністю у володінні мечем і шаблею; виконували вправи з ходіння босоніж по битому склу, вражаючи бойовими прийомами і техніками ведення бою.

   Кращих козачат і джур, а також команди молодих козаків відзначили Почесними грамотами, кубками та медалями, цінними подарунками.

   У цей день, окрім виступів шкіл бойових мистецтв Запорізького краю, на території «Козацького ліцею» проходили різноманітні майстер-класи, ярмарок народних майстринь, а завершилося свято запальною дискотекою до Дня української вишиванки, яку влаштувала волонтерська група «AngelS».

   Ми є нащадками славного козацького роду, в нас вирує кров сміливих, відважних, розумних людей – козаків. Тож бережімо і примножуймо традиції свого народу та славного козацького краю!