logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ВІДБУВСЯ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ "СТОРІНКАМИ ТА ЖИВОПИСНИМИ ПОЛОТНАМИ КОБЗАРЯ"


Опубліковано Пн, 15 Березня 2021 в 07:41


   З 9 до 12 березня 2021 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» проходив Шевченківський тиждень «Сторінками та живописними полотнами Кобзаря».

   Організатори Тижня – голова методичного об’єднання вчителів гуманітарного циклу Кондратенко Тетяна Володимирівна та усі вчителі-філологи.

   9 березня відзначали 207-річчя від дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

   Для учнів 5-8-х класів педагогами було проведено інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко».

   Найкращі знавці нагороджені іменними медалями: «Кращий клас – знавець творчості Тараса Григоровича Шевченка». Бо його творчість – джерело пізнання та натхнення.

   У шкільній бібліотеці протягом Тижня діяли тематичні книжкові виставка «Уклін тобі, Тарасе!» та «Геній і великий син - Тарас Григорович Шевченко»,  які організувала бібліотекар освітнього закладу Бадун Валентина Дмитрівна.

   10 березня, 160 років тому, відійшов у вічність Тарас Григорович Шевченко.

   У межах проведення Шевченківського тижня у Запорізькому Козацькому ліцеї відбувся флешмоб пам'яті «Сторінками Кобзаря», бо поетичне слово митця – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини та надихає.

   Тарас Шевченко – відомий у світі насамперед як майстер слова. Він є основоположником нової української літературної мови. Однак це аж ніяк не затьмарює його слави як талановитого художника, який проклав новий реалістичний напрям у мистецтві.

   Зараз його роботи, крім автобіографічного, мають ще й історичне та етнографічне значення.

   Наші ліцеїсти осучаснили картини Тараса Григоровича Шевченка, створивши власну галерею зі своїми фотошедеврами.

   Також протягом Тижня вчителі української мови та літератури провели тематичні уроки, бібліотечні заходи: «Правда чи фейк…( Чи добре Ви знаєте Тараса Шевченка?)», «Літературний ігроленд», під час яких відгадували ребуси, кросворди, вирішували літературні задачі за творами Т.Г. Шевченка, проходили фотоквест «Життя і творчість Т.Г. Шевченка».

   Шевченківський тиждень пройшов на високому рівні. Усі заплановані заходи було проведено вчасно й результативно.

   Учні із задоволенням брали участь у роботі та показали чудові знання із життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка.

   Отож творчість Т.Г. Шевченка є імпульсом до розуміння суті української історії, життя народу. Із упевненістю можна говорити, що «Шевченко виступає сьогодні духовним будівничим нашої держави», через сприйняття поетової спадщини народ України «національно самостверджується, морально зміцнюється, духовно очищується».

      

      

Фотозвіт за посиланням Шевченківський тиждень «Сторінками та живописними полотнами Кобзаря»