logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ВІДБУВСЯ ТРЕНІНГ "ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА ТА ЖОРСТОКОГО ПОВОДЖЕННЯ З ДІТЬМИ" ДЛЯ ПЕДАГОГІВ "КОЗАЦЬКОГО ЛІЦЕЮ"


Опубліковано Вт, 4 Грудня 2018 в 07:56


   30 листопада 2018 року в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» для педагогів відбувся тренінг «Попередження домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми», який проводила тренерка Національної тренерської мережі «Ла Страда - Україна» Бойко Інна Юріївна у межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та Місячника безпеки життєдіяльності. 

   Освітяни активно взаємодіяли з наставницею. Об’єднавшись у три групи, виконували різні завдання, з'ясовуючи причини, види та наслідки насильства. Познайомилися з трикутником конфліктів Карпмана. Учасники тренінгу ділилися власним досвідом з даної теми, обговорювали питання, які цікавили.

   Тренерка розказала, що проблема домашнього насильства, на жаль, залишається особливо актуальною для України. З січня 2019  року діятиме кримінальна відповідальність за вчинення домашнього насильства, що передбачатиме покарання у вигляді позбавлення волі.

   Також кваліфікована наставниця презентувала «Козацькому ліцею» спеціальну літературу: «Конвенція ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами», брошури «Слухайте, Захищайте, Об’єднуйте, Моделюйте та Навчайте» і плакати «Види насильства», «Чому мені важливо знати свої права?», «Цінуй своє життя!», «Уникай небезпеки – бережи життя».

   Тренінг був надзвичайно продуктивним і захопливим.

   Дякуємо Інні Бойко за пізнавальне, корисне і цікаве заняття. З нетерпінням чекаємо наступних зустрічей!