logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ВІДБУВСЯ ЗБІР ЛІДЕРІВ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ У МЕЖАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ "СОКІЛ" ("ДЖУРА")


Опубліковано Вт, 11 Грудня 2018 в 11:47


   З 07.12 по 09.12.2018 р. в м. Києві проходив збір лідерів учнівського самоврядування у межах Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

   До столиці з’їхалися команди з освітніх закладів 25 областей України. Активними учасниками зборів стали також кращі учні Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей», що відправилися здобувати нові знання і ділитися власним досвідом у супроводі керівника військово-патріотичного гуртка «Джура» Ситника Олега Володимировича та вихователя Губіна Романа Сергійовича.

   Триденний семінар проходив на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (НЕНЦ) Міністерства освіти і науки України. Навчання лідерів самоврядування проводили представники Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства, і туризму учнівської молоді.

   Мета заходу – формування і закріплення навичок активного громадянства, виховання поваги до народних традицій та національних цінностей українського народу, формування здорового способу життя, зміцнення духовного і фізичного здоров’я школярів, основ самоврядування в учнівських колективах, а також розвиток первинних загальновійськових і спеціальних компетентностей.

   У перший день,7 грудня, усіх учасників було розділено на окремі рої та об'єднано в курені. Розпочалася активна співпраця у командах.

   Таке навчання протягом триденних зборів сприяло зміцненню міжрегіональних зв'язків, навичок успішної взаємодії з однолітками інших регіонів України.

   В останній день гуртківцям «Козацького ліцею» було організовано екскурсію на Майдан Незалежності та місце, де відбувалася Революція Гідності.

   Юні учасники зборів були нагороджені почесними Дипломами, а керівники отримали Сертифікати.

   «Мені дуже сподобалося. Зрозуміла, що потрібно ще багато чому вчитися. Це новий для мене досвід. Такі цікаві лекції були. Ще раз переконалася, що «Джура» - чудова гра, яка допомагає формувати кращі людські якості: витривалість, оптимізм, надійність, пунктуальність, комунікабельність і толерантність», - поділилася новими враженнями учасниця зборів лідерів самоврядування Довбня Єлизавета.