logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Відчинили двері в літо


Опубліковано Вт, 5 Червня 2018 в 12:51


   1 червня 2018 року учасників мовного табору «Summer time»/«Sommer zeit» Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» було запрошено до Запорізької обласної бібліотеки для дітей «Юний читач» на сімейний бібліотечний фестиваль «Відчиняємо двері в літо» до Міжнародного Дня захисту дітей.

   Радо зустріли своїх гостей господарі закладу. На урочистому відкритті фестивалю вражали яскравими емоційними виступами вихованці гуртків Запорізького міського палацу дитячої та юнацької творчості.

   Послухали запальних українських пісень, отримали насолоду від вокалу маленьких і юних артистів. Веселою родзинкою для дітей було спілкування з героєм фільму «Пірати Карибського моря» Джеком Горобцем.

   На заході учнів «Козацького ліцею» нагородили Подякою за активну участь в Обласному конкурсі малюнків «Я маю право» від Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області.

   Після урочистої частини діти відвідали цікаві локації: «Веселка дитячих журналів», де познайомились з головною редакторкою дитячої газети «Клякса» Ольгою Волковою; сподобалось подорожувати літературним диліжансом «Мандрівка українськими народними казками». Перемогу в конкурсі-вікторині здобула Тонковська Вероніка як краща знавчиня казок.

   Цікавим був квест «Лікарські рослини України». Окрім того, що учні створили прекрасні авторські легенди про запропоновані спікером рослини, також відгадували загадки, пригадали пісні про них.

   День, проведений в Обласній бібліотеці для дітей «Юний читач» на святі до Міжнародного дня захисту дітей, промайнув, як одна мить. Ліцеїстам фестиваль запам’ятався цікавими зустрічами, новими знайомствами з дивовижними людьми, пізнавальними майстер-класами та інтелектуальними конкурсами-іграми.

    Відчинили двері в літо і з широчезними посмішками крокуємо в’юнкими  стежками червня, насолоджуючись його прекрасними дарами: квітами, фруктами, мандрівками, спілкуванням з гарними людьми, заряджаючись енергією відпочинку, сонця, тепла, зелені, ароматів …