logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Відкрий для себе Хортицю


Опубліковано Пт, 18 Листопада 2016 в 12:24


                 15 листопада 2016 року учні 5-6-х та 10-Б класів комунального закладу «Запорізька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 4» Запорізької обласної ради взяли участь в туристсько-краєзнавчому квесті «Відкрий для себе Хортицю». Змагання проходили на о. Хортиці.

                Організатор квесту – заступник директора комунального закладу «Центр туризму» Запорізької обласної ради Шелегеда Віталій Іванович.

                 Вихованці нашого навчального закладу разом із керівником гуртка «Пішохідний туризм» Оношко Андрієм Олександровичем та керівником гуртка «Джура» Ситником Олегом Володимировичем на старті (біля скульптури «Козак Мамай») отримали карту місцевості та книжку проходження маршруту із місцем знаходження контрольних пунктів(об’єктів), на яких треба було виконувати завдання.

                 Змагалися команди «Жумарики» (учні 5-6-х класів) та «Джури» (10-Б клас) побували на 15 природних та історико-культурних об’єктах, виконуючи різні завдання, які стосувалися історії м. Запоріжжя та Хортиці як колиски запорізького козацтва. Також за компасом визначали місцезнаходження наступного контрольного пункту, мандрували територією скіфського поселення у пошуках опор перших в Україні ліній електропередач, фотографувалися біля Українського Стоунхенджу, на скелі Совутина.

              16 об’єкт - «Скарби козака Совути» – це фініш квесту. Групи учасників гри, пройшовши значну відстань, врешті-решт таки знайшла скарб -  солодощі.

              Було весело, цікаво, захопливо та пізнавально. Дякуємо Віталію Івановичу за організацію квесту.