logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Відкрите заняття вихованців музичного гуртка "Веселі нотки"


Опубліковано Чт, 25 Січня 2018 в 17:34


      Музика в житті кожного з нас має величезне значення: заспокоює, стимулює, спонукає до роздумів, окрилює, надихає, лікує, вселяє віру й додає натхнення у будь-яких справах.

       23 січня 2018 року вихованці музичного гуртка «Веселі нотки» Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» під керівництвом чарівної вчителя гри на фортепіано Тер-Аванесян Джульєтти Наполеонівни підготували і провели відкрите заняття «Улюблені пісні рідного краю та мелодії зарубіжних композиторів».

       На свій захід запросили учнів 3-4-х класів, батьків,  директора ліцею Губіну Оксану Олександрівну та представників адміністрації Котову Тетяну Миколаївну й Дмитрів Ларису Миколаївну.

      Звучали чарівні мелодії фортепіаністів-початківців Сергієнка Вадима та Васильченко Катерини. Цікаве поєднання музичного звучання інструментів -фортепіано й домри від Сергієнка Вадима та Корнюшиної Валерії викликало неабияке захоплення. Діти виконали багато чудових хітів: «Танцювальна пісня», українські народні пісні «Ой чий то кінь стоїть», «Поїхала баба в ліс», «Веселі чобітки», а також привітальний світовий хіт «Happy Birthday to You».

       Зворушливою і досить проникливою була композиція «Сладкая греза» П.Чайковського у виконанні чуттєвого Макаренка Кирила.

       Показали своє мистецтво гри на клавішних музичних інструментах також Дорош Олександра, Ліпаніна Єва, Гнатко Софія, Рибаченко Олександр, Абрамов Марк.

       Справжніми віртуозами свята музики стали юнаки Громихін Назар і Афанас’єв Олександр, які практично бездоганно опанували техніку гри на фортепіано. Хотілося безкінечно слухати і слухати музику у їхньому виконанні. Артисти представили широкому загалу мелодії світових хітів (джаз, японська музика тощо.)

        Захід від маленьких та юних вихованців музичного гуртка «Веселі нотки» видався на славу: яскравий та душевний, насичений і динамічний.  Після виступу артистів і глядачів організатор свята Джульєтта Наполеонівна пригостила смачним домашнім пирогом із джемом.

       Заняття на клавішних музичних інструментах допомагає розвивати координацію й моторику, увагу, пам'ять, робить дітей більш цілеспрямованими і наполегливими.  

       Дякуємо за мандрівку в дивовижний світ музичного мистецтва та естетичну насолоду від заходу.