logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Відвідали "Клініку, дружню до молоді"


Опубліковано Ср, 29 Листопада 2017 в 13:40


       28 листопада 2017 року учні 10-А класу Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» відвідали медичний заклад «Клініка, дружня до молоді», який функціонує на базі Запорізької міської багатопрофільної дитячої лікарні №5.

       Супроводжували підлітків вихователь Губін Роман Сергійович, психолог Пугач Лілія Василівна та соціальний педагог Моргун Анастасія Григорівна.

       Зустріч із фахівцями була тематичною, присвячена Всесвітньому дню боротьбі зі СНІДом. Від лікарів та психолога установи ліцеїсти дізнались про засоби особистої профілактики від інфікування на ВІЛ, отримали змогу поставити питання, що цікавлять. Хлопці та дівчата особисто переконались, що Клініка надає безоплатні послуги, працює на засадах конфіденційності й анонімності.

       Десятикласники виявили бажання пройти експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію та дізнатись про свій статус. Ініціативу учнів підтримали педагоги, які також пройшли тестування.

        Кожен учасник педагогічного процесу «Козацького ліцею» усвідомлює, що в наш час, коли питання стосується таких захворювань як ВІЛ, знати – означає жити.