logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ГІДНОСТI ТА СВОБОДИ 2019


Опубліковано Ср, 18 Грудня 2019 в 11:34


   21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи.

   Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини.

   У межах належного відзначення Дня Гідності та Свободи у Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» було проведено такі заходи:

- уроки Мужності «Народження демократії»;

- перегляд документального фільму «Зима у вогні: боротьба України за свободу»;

- тематична книжкова викладка «Україна – країна нескорених».

   З книгами цієї виставки ліцеїстів познайомила бібліотекар закладу Бадун Валентина Дмитрівна.

   Виховний захід «Обирай Свободу і добро ідей» у бібліотеці «Козацького ліцею» провела вихователь Дворко Валентина Семенівна.

   Учні 10-Б класу переглянули презентацію про дві революції – 2004 року і 2013 року. У дітей було завдання: до слів «СОЛІДАРНІСТЬ» та «ГІДНІСТЬ» дібрати назви, які вимірюють цінності людини та суспільства. Працювали у групах. Робота над завданням об’єднала та згуртувала учнів.

   Ми - українці - свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує довкола спільної мети.

   Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка зробила дві революції і спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух.