logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Відзначили День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


Опубліковано Чт, 10 Травня 2018 в 11:14


 

  8 та 9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

   7-8 травня 2018 року учні, педагоги та батьки Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» також висловили свою повагу всім борцям проти нацизму, увічнили пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки, провівши тематичні заходи:

  • Єдина виховна година «А пам’ять священна!»;
  • створення «Стіни пам’яті», на якій можна було побачити фотографії загиблих родичів учителів, вихователів, учнів, їхніх мам і тат, дідусів та бабусь, що обороняли рідну землю від нацистів у роки Другої світової війни, та дізнатися інформацію про воєнні подвиги героїв;
  •  участь в мітингу-реквіємі, присвяченому 73-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а також Дня пам'яті та примирення, що проходив біля меморіалу «Скорботна мати» в Дніпровському районі міста Запоріжжя;
  • літературно-музична композиція «Я читаю листи фронтові пожовтілі…», яку підготували талановиті ліцеїсти під керівництвом досвідчених педагогів-професіоналів освітнього закладу.

    Під час заходу вшанували загиблих в роки Другої світової війни хвилиною мовчання.

    Мажорним завершенням свята стала пісня «Ветеранам» у виконанні хору «Соловейко».

   «Продовжуючи славні героїчні традиції старших поколінь, захисники України і сьогодні з честю виконують покладені на них завдання, виявляючи при цьому високий професіоналізм, мужність та відвагу. Хай мир і злагода панують на нашій землі! Вічна пам'ять загиблим, низький уклін живим!» - такими словами завершився урочистий захід до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в «Козацькому ліцеї».