logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ВІДЗНАЧИЛИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ


Опубліковано Пт, 22 Лютого 2019 в 11:49


   21 лютого у країнах світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Для кожної людини її рідна мова є найкращою і наймилішою серцю. Мова визначає історичну і духовну пам'ять народу.

    З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови у Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» вчителями української філології було організовано і проведено такі заходи:

- конкурс тематичних диктантів «Грамотій» для учнів 7-11-х класів;

- конкурс проектів «Слів у мові мільйон...» для учнів 10-11-х класів. На одну із запропонованих тем: «Скажи що-небудь, щоб я тебе почув», «Найбільше і найдорожче добро кожного народу - це його мова...», «Мова - це віконця, через які людина бачить світ», «Слів у мові мільйон, вибирайте найкращі...», «Нове життя нового прагне слова» ліцеїсти готували презентації, захищаючи свої позиції щодо обраних висловлювань;

- вікторина «Подорож океаном рідної мови» для учнів 8-9 класів;

- конкурс «Казкар» для учнів 5-6-х класів.

     Бібліотекар освітнього закладу Бадун Валентина Дмитрівна провела засідання  круглого  столу на тему «Мова солов'їна» для учнів 4-х класів, а також організувала тематичну книжково-ілюстративну виставку «Велична українська мова».

    Переможців і найактивніших учасників культурно-просвітницьких заходів нагородили дипломами і грамотами на Великому та Малому колах.

    21 лютого 2019 року з нагоди Міжнародного дня рідної мови до «Козацького ліцею» завітала кандидат філологічних наук, доцент кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Корицька Галина Романівна.

    У конференц-залі на творчу зустріч із незрівнянною майстринею слова зібралися учні 10-х і 11-А класу.

    Спілкування відбулося у неформальній обстановці. Гостя познайомила ліцеїстів зі своїми літературними шедеврами – поетичними і прозовими творами. Розказала про підготовку їх до друку.

    Дякуємо Галині Романівні за цікаву зустріч. Сподіваємося на подальшу співпрацю!

    Згадалися слова геніальної Ліни Костенко: «Нації не вмирають від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову».

    Тому любіть і поважайте свою рідну мову. Несіть її як найцінніший і найвеличніший скарб, щоб передати у спадок майбутнім поколінням, щоб наші діти і внуки із захопленням і гордістю співали українських народних пісень, вчили української мови туристів, знайомлячи з історією та визначними пам'ятками рідного краю.

    Пишаймося і шануймо, удосконалюймо і вивчаймо рідну мову калинову!