logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Відзначили Міжнародний день волонтера


Опубліковано Ср, 6 Грудня 2017 в 11:46


     4 грудня 2017 року до Міжнародного дня волонтера у комунальному закладі «Обласний центр молоді» Запорізької обласної ради проходив фестиваль координаторів волонтерського руху в закладах освіти Запорізького краю за підтримки Німецької федеральної компанії GIZ.

     На урочистий захід було запрошено кращих волонтерів комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради - педагога Зубареву Юлію Сергіївну, яка протягом чотирьох років працює над проектом «Простягни руку допомоги дітям, хворим на лейкоз»; координатора осередку «Волонтерство» дитячо-юнацької організації «КІШ» Філоненко Юлію Володимирівну та бунчужного осередку «Традиції і творчість», одного з найкращих представників осередку «Волонтерство» Осипенка Олександра.

     Спочатку відправились взяти участь в цікавому та пізнавальному інтерактивному заході – відвідали студію «Жива бібліотека волонтерства». Особливість такої бібліотеки полягала в тому, що книгами були живі люди, їх читачами – учасники студії.

     Таким чином відвідувачі заходу мали змогу в досить комфортному неформальному середовищі познайомитись і встановити діалог.

     Саме так ми познайомились із представником Товариства червоного хреста  Оспенниковим Володимиром Сергійовичем, який проводить курси Першої допомоги. Волонтер пообіцяв приїхати з такими курсами до учнів «Козацького ліцею».

     Досить цікавим було знайомство з психологом, заступником  керівника Всеукраїнського центру допомоги Учасникам АТО Запорізької області Шаповалом Сергієм Юрійовичем, який, до речі, сам є ветераном АТО.

     «Жива бібліотека волонтерства» дуже усім сподобалась.

     У рамках Фестивалю координаторів волонтерського руху відбулася презентація альманаху «Волонтерство у кожному навчальному закладі».

     У концертному залі Обласного центру молоді було проведено урочисте нагородження волонтерів Запорізького краю – отримали Подяки за вагомий внесок у розвиток волонтерського руху та за активну доброчинну діяльність і «Особову книжку волонтера», в якій кожен тепер буде записувати свої добрі справи.

     Вітаємо усіх з Міжнародним днем волонтера! Бажаємо, щоб вогонь добра та щедрості яскраво палав у ваших серцях, зігріваючи теплом і надією усіх, хто цього потребує.