logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Відзначили свято Водохреща


Опубліковано Пн, 22 Січня 2018 в 10:08


    Водохреща - народно-православне слов'янське свято, яке відзначають 19 січня. У цей день закінчується цикл календарних зимових свят, відбувається освячення водойм, а сміливі загартовані чоловіки, жінки та молодь за народною традицією купаються в ополонках на річках, щоб бути здоровими й сильними, бадьорими та загартованими.

      Відзначили свято Водохреща 19 січня 2018 року і в Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей», запросивши священика Української Православної Церкви із Храму Святого Івана Богослова Дмитрія Лопатка.

    На зустріч із отцем Дмитрієм в актовій залі навчального закладу зібралися учні 3-7-х класів, педагоги й технічні працівники. Священик повідав ліцеїстам про історію виникнення Хрещення Господнього, про хрещення Іваном Хрестителем Ісуса Христа на річці Йордані, наголосив на тому, що потрібно жити по совісті і тоді життя зміниться в кращу сторону.

     Отець Дмитрій розказав дітям, як правильно молитися, після чого разом із ліцеїстами проголосили молитву. Священик окропив усіх свяченою водою, бажаючи миру в країні та в душах, гарно вчитися, рости добрими і чесними.

     А потім відправився на зустріч із учнями 8-11 класів. Освячуючи класні кабінети, розказав юнакам і дівчатам багато пізнавального. Залюбки відповідав на питання, які цікавили підлітків.

     На питання «Що є найважливішим у світі для людини?» відповів не задумуючись, що Любов і Віра. Тільки Любов є всемогутньою. Буде Любов – то буде й Достаток, Здоров’я, Мир і Злагода у всьому світі.

     Священик - чудовий оратор. Його цікаво слухати. Він сам є справжнім втіленням світла, добра, потужної позитивної енергетики та мудрості.

     Дякуємо отцю Дмитрію за святковий візит, щирі емоції та нові знання.