logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Віримо у перемогу Добра та Справедливості


Опубліковано Ср, 15 Листопада 2017 в 14:40


Добро не лежить на дорозі, його випадково не підбереш.

Добру людина у людини вчиться

 Ч. Айтматов

          Саме таке просте і мудре висловлювання письменника є життєвим кредо для усієї дружної родини Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей».

      Гарячі відкриті серця для добрих справ мають учні, батьки, вчителі та вихователі навчального закладу, які разом організували та провели благодійний Покровський ярмарок (13 жовтня). Було зібрано кошти в сумі 6 379 грн.

        Думали зробити подарунок воїнам-захисникам в зоні АТО до Дня Збройних сил України. Але гарна нагода використати кошти з користю для наших бійців з’явилася раніше: натрапили на посилання у Facebook самовідданої волонтера Любові Олександрівни Леонової: «Люди, дуже треба для допомоги нашим хлопцям в місті-привиді теплі речі (чим вкритися, що заткнути в дірки від ворожих обстрілів, що одягти, коли своє ніде висушити.

       Треба кошти або ліки і цитруси (лимони), треба кошти на акумулятори чи батарейки на тепловізори. (Дуже недешево). Мін. вата, рукавиці, монтажна піна, спеції, жири... Треба ... все, що ви зможете передати…», але «…найнеобхіднішими зараз є генератори…»

         Проігнорувати такий щирий клич про допомогу було важко. Тому ми зв’язалися з Любов’ю Олександрівною.

         14 листопада 2017 року волонтери Любов та Сергій (син якого зараз у «селищі-привиді» Пісках Ясинуватського району Донецької області) приїхали до «Козацького ліцею». Гостей зустріла директор Оксана Олександрівна Губіна й провела екскурсію навчальним закладом. Волонтери були у «велетенському захваті» від побаченого.

       «Великі світлі коридори, оздоблені українськими мотивами декору, чудові картини, великі класи з «прозорими» дверима, сучасне обладнання, інтерактивні дошки, комп'ютери, а головне - щасливі обличчя дітей», - напише потім своє враження від поїздки в навчальний заклад пані Любов.

         У конференц-залі відбулася зустріч і офіційне знайомство з волонтерами. Ліцеїсти передали Любові Олександрівні малюнки й листи воїнам-захисникам України, підготовлені учнями 3-11-х класів, а також віддали зібрану суму коштів на купівлю генератора.

       Любов Олександрівна пообіцяла, що завітає до вихованців школи-інтернату після поїздки: «… з розповіддю і звітом, на що витрачені ваші кошти. І обов'язково передам подяки від воїнів.»

       Зворушили до сліз слова волонтера: «Козацький ліцей» - ви одна велика родина. Справжня, добра і щедра. Дякую вам всім до Неба і вклоняюся до Матінки Землі!

      Дякую батькам і педагогічному колективу за наше майбутнє! Дякую дітям за великі серця і чисті наміри, дякую за Довіру. І за Надію з Вірою, яку ви мені сьогодні подарували.

      Дякую Машуні Мороко за можливість познайомитися з таким чудовим колективом!»

      Щиро вдячні Любові Олександрівні Леоновій за великі добрі справи, за те, що вона безкорисна та активна людина, гідна наслідування й захоплення. Пишаємось знайомством із Вами!

     Саме власними вчинками ми маємо показувати дітям, що треба бути милосердними, великодушними, щедрими, виховувати глибокі патріотичні почуття, бути гордими за рідну Україну та наших славних героїв-захисників.

     Віримо у перемогу Добра та Справедливості! Миру нам усім!