logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Вітаємо усіх з Днем знань


Опубліковано Пт, 1 Вересня 2017 в 20:32


        1 вересня 2017 року адміністрація та педагоги комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради гостинно вітали гомінку і жваву родину маленьких та юних ліцеїстів на святі Першого дзвоника.

      Хоч перший день осені заявив про себе рясним і затяжним дощем, але це абсолютно ніяк не вплинуло на чудовий настрій дітей, батьків, вчителів та вихователів, які зібралися у рідному храмі науки, щоб привітати один одного з початком нового 2017-2018 навчального року та Днем знань.

       Хвилюючою та насиченою емоціями була першовереснева урочистість для маленьких п’ятикласників і тих учнів, які вперше прийшли на навчання до «Козацького ліцею».

      Спочатку діти відправились до своїх класних кабінетів на виховні години: «Європа – наш цивілізований вибір», «Україна – європейська країна», «Україна на карті Європи», «Країна починається з тебе», на яких поглибили знання про країни, що входять до Євросоюзу, поговорили про символи Європейського союзу, переглянули пізнавальні відеоролики, подискутували про власні та європейські цінності.

       А до учнів 9-Б класу завітав один дуже почесний гість – представник громадської організації «Орден Лицарів Тамплієрів Єрусалиму» Ганчев Сергій Миколайович, щоб привітати Євченка Кирила, тепер уже дев’ятикласника, з почесним ІІ місцем у ІІ Національному конкурсі дитячого малюнка «Мій батько - лицар-захисник України». Сергій Миколайович вручив юному художнику грошову премію - 3000 гривень.

       Після виховних годин усі відправились на урочисте святкування Першого дзвоника. Ведучими заходу були вчитель Філоненко Сергій Васильович, а також одинадцятикласники Острівна Анастасія, Батраченко Артем та Іванченко Поліна.

      Завітали на свято Знань поважні гості: заслужений вчитель України, екс-директор школи-інтернату Литвиненко Любов Олексіївна та директор Обласної школи козацького бойового мистецтва «Спас» Коломієць Володимир Антонович.

      Усіх привітала з початком нового навчального року чарівна пані директор «Козацького ліцею» Губіна Оксана Олександрівна, а також вручила учневі 7-Б класу Школовому Олегу подарунки від дитячого журналу «Весела перерва» - рюкзак, футболку та сувеніри від «Живчика» -  за те, що майбутній інженер-конструктор протягом двох років створював зразки техніки за вкладками даного журналу та зробив виставку (що постійно оновлювалась) в бібліотеці навчального закладу.

      Яскравим був виступ на заході дуету «БУМ» (Магденко Анастасії та Прокопенко Марії з 5-х класів), які виконали пісню «Світ шкільний».

      Також на свято завітав справжнісінький запорізький козак Жайвір, познайомивши ліцеїстів із настановами-заповідями, яких вони мають дотримуватись, щоб вирости гарними успішними людьми. Сюрприз від Жайвора - виступ ансамблю народних інструментів «Жайворонки», що продемонстрував майстерність гри на сопілках.

         Завершився захід, присвячений Дню знань, дружним виконанням гімну «Козацького ліцею».

          Бажаємо усім школярам у 2017-2018 навчальному році збагатитися новими знаннями, зробити для себе безліч корисних і цікавих відкриттів, розвивати творчий потенціал, лідерські якості та максимально розкрити й реалізувати свої здібності, а педагогам – не втрачати мистецтва мотивувати до дій та навчання, прогресивного мислення і побільше креативних ідей.