logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ВОЛОНТЕРА


Опубліковано Ср, 7 Грудня 2022 в 11:02


   Щороку 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера – International Volunteer Day.

   Увесь світ об'єднався, допомагаючи Україні у боротьбі проти російських загарбників. Надходить допомога не лише від урядів держав, а й від громадських організацій та звичайних громадян із різних країн. Посилилися міжнародні зв'язки з волонтерами усього світу.

   День волонтера символічно відзначається напередодні 6 грудня – Дня Збройних Сил України. Саме завдяки ангелам добра та військовим ми щодня стаємо на крок ближчими до Перемоги, маємо впевненість у завтрашньому дні...

   Найпотужніший сплеск волонтерства у нас відбувся 2014 року, коли росія розпочала війну на сході нашої країни. Тоді кожен українець жертвував усім, щоб допомогти армії – об'єдналися у боротьбі за свою землю та свободу.

   Запорізький Козацький ліцей з перших днів АТО поповнив лави волонтерів, активно підтримував і підтримує наших воїнів продуктами харчування, і виготовленням оберегів, створенням малюнків, і написанням листів підтримки та вдячності захисникам. Також організовував збори фінансової допомоги під час проведення благодійних акцій та ярмарків. Залюбки відгукувався і відгукується на клич про допомогу від інших волонтерів чи організацій, долучався і долучається до Обласних і Всеукраїнських патріотичних та екологічних акцій, акцій в підтримку тварин; організовує благодійні заходи для дітей, які потребують особливої уваги та турботи...

  Особливістю нашої нації є здатність швидко мобілізовувати свої зусилля, спираючись на неписані закони побратимства, що забезпечує допомогу у скрутні часи.

   Тож у цей день хочемо подякувати усім волонтерам, завдяки яким ми обов'язково вистоїмо та переможемо!

  Саме завдяки Вам, Вашим титанічним зусиллям і милосердю цей світ стає добрішим, безпечнішим, щасливішим.

  Бажаємо міцного здоров'я, наснаги, невичерпної енергії та Миру! Ви – наші крила!

   З Днем волонтера!