logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Впровадження тренінгового курсу "Профілактика ВІЛ/СНІДу на робочих місцях"


Опубліковано Чт, 8 Лютого 2018 в 12:49


       5 лютого 2018 року у комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради розпочала навчання за тренінговим курсом «Профілактика ВІЛ/СНІДу на робочих місцях» чергова команда  працівників різних сфер роботи освітнього закладу.

       Навчання за цим курсом систематично проводять наші педагоги: Моргун Анастасія Григорівна та Андрушко Ася Леонідівна, які є сертифікованими тренерами проекту «Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій».

      Перше заняття було присвячене темі «Що має кожен знати про ВІЛ?». Працюючи в групах, учасники заняття визначили актуальність та важливість цієї тематики для сучасного світу.

       В інформаційному блоці тренінгу обговорили історію епідемії ВІЛ-інфекції в Україні та світі;  шляхи передачі та принцип дії вірусу на організм; розмежували поняття ВІЛ та СНІД.  

       Учасникам була надана сучасна статистика поширення ВІЛ-інфекції  у світі та Україні, зокрема у Запорізькій області. За допомогою інтерактивних вправ вдалось зруйнували типові міфи, які існують у сучасному суспільстві щодо цієї проблеми.

      Питання є актуальними та важливими, тому група планує продовжити заняття та зустрітись найближчим часом, досліджуючи тему «Формування толерантного ставлення до людей, які живуть із ВІЛ».