logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ЯК У "КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ" ВІДБУВАЄТЬСЯ ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ


Опубліковано Нд, 5 Квітня 2020 в 14:27


   Сучасний світ регулярно підкидає нам нові виклики, тож дедалі актуальнішою стає навичка вміти швидко пристосовуватися до змін і бути гнучким. У сфері освіти це стосується безпосередньо усіх учасників навчального процесу: і педагогів, і дітей, і батьків.

   Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей», як і всі українські школи, з  початком карантину активно і досить успішно практикує дистанційне навчання. Тут без технологій ніяк! У наш час працювати віддалено стало необхідністю, що спонукає кожного до пошуків нових цікавих онлайн-сервісів і платформ для організації продуктивної роботи з учнями.

   Зворотний зв’язок від вчителя – це ключовий елемент дистанційного навчання.

   У веб-сервісі Google Classroom «Козацький ліцей» має розгорнуту систему роботи вже не один рік. У віртуальних класах здійснюється взаємозв'язок, поширення та обмін інформацією. Сюди педагоги вантажать новий матеріал і завдання для його опрацювання, відеоуроки, тести в Google формах та на онлайн-порталі «На Урок» для швидкого опитування і оцінювання – створюємо оптимальні умови для активної та продуктивної роботи.

   У віртуальній учительській Google Classroom міститься розклад відеоуроків із навчальних предметів. Тут збирається освітянський бомонд ліцею.

   Пізнавальними і цікавими для актуалізації опорних знань учнів є мультимедійні дидактичні вправи на інтернет-сервісі LearningApps. Відео на YouTube допомагають візуалізувати матеріали занять.

   Активно проходить координація процесу навчання учнів також у чатах додатків для обміну повідомленнями Viber і Telegram, де класні керівники, вчителі-предметники і вихователі надають консультації здобувачам освіти, вирішують організаційні питання щодо роботи онлайн. Зворотній зв'язок також відбувається за допомогою електронних скриньок.

    Щоб забезпечити комунікацію у віртуальній навчальній спільноті вчителі «Козацького ліцею» активно використовують сервіс для проведення онлайн-уроків і відеоконференцій  Zoom.

   Разом налагоджуємо систему віртуальної освіти. Адже дистанційне навчання – це єдина можливість отримувати необхідні знання віддалено від навчального закладу в даний час.

   Сумують за ліцеєм та своїми шкільними друзями учні. Недочекаються «живого» щирого спілкування та «реальних» уроків  і педагоги.

   Бережіть себе та будьте здорові!