logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ЯРМАРОК КРЕАТИВНОСТІ КУХНЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇН" ДО ДНЯ ЄВРОПИ У "КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ"


Опубліковано Вт, 21 Травня 2019 в 09:53


   У суботу, 18 травня 2019 року, в Україні відзначали День Європи як символ єднання, день спільних цінностей, культури та історії з європейськими країнами. Свято знаменує мир і єдність усіх країн Євросоюзу.

   Відзначається в Україні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента «Про День Європи» щорічно кожної третьої суботи травня.

   Цього дня традиційно відбувається багато різноманітних тематичних заходів у всіх населених пунктах, містах та областях України.

   20 травня 2019 року до святкування Дня Європи долучилися учні, батьки та педагоги Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей», влаштувавши на подвір’ї освітнього закладу справжнісінький ярмарок креативності «Кухня європейських країн».

   Заздалегідь проходило жеребкування і кожен клас отримав назву країни Європейського Союзу, яку потрібно було презентувати під час заходу.

   Діти готували коротку інформаційну довідку про свою європейську країну, про традиційну національну кухню Італії, Греції, Польщі, Ірландії, Угорщини, Франції, Іспанії та ін.

   Усі учасники свята накрили столи в традиціях тієї країни, страви якої вони представляли, прикрасили їх сувенірами, виробами, національною символікою, а ліцеїсти, які презентували кухню, вбралися у національні костюми тієї чи іншої країни Європи.

   Завершився ярмарок креативності «Кухня європейських країн» частуванням, під час якого кожен міг скуштувати та дізнатися про особливості приготування різних європейських страв.