logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ЯСКРАВИЙ ТИЖДЕНЬ МУЗИКИ У "КОЗАЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ"


Опубліковано Пн, 8 Лютого 2021 в 08:53


   1 лютого 2021 року в Запорізькій школі-інтернаті "Козацький ліцей" розпочався яскравий Тиждень Музики під назвою "Музика - чарівне диво!" Зранку учні 7-В і 8-Б класів дуже вдало  привітали вчителів та інших ліцеїстів зі святом Музики.

   Вихователі та вихованці 7-х класів підготували виставку тематичних газет під назвами: "Музичні перлини Запоріжжя", "Вплив музики на людину", "Сила мистецтва", "Музика Запоріжжя". Двері кабінетів були прикрашені цитатами видатних людей про музику. На перервах між уроками цілий день звучала класична музика.

   Другого дня відгадували загадки про музичні інструменти, які підготували учні 5-х класів, зробивши виставку.

   Весь час на перервах звучала українська народна музика. Було весело!

   Дуже цікаво розпочався третій день Тижня Музики. Зранку коридорами ліцею зазвучала джазова музика.

   На уроках у 5-х класах, в умовах карантину, відбулася розважальна гра  "Відгадай мелодію". Діти із задоволенням згадували різноманітні пісні, а також були артистами, виконували українську народну пісню "Два веселих гуся" як військові, бабусі та діти дитячого садочку. А учні 6-х класів підготували реферати на тему "Улюблені пісні моєї родини".

   4 лютого у 6-А класі відбувся відкритий урок на тему "Жанри камерно-інструментальної музики.

   Музику минулого порівнювали із сучасною музикою, гарно співали, відповідали на тематичні запитання вікторини.

   Цілий день звучала сучасна українська музика.

   У другий половині дня - Флешмоб сучасної української пісні  "Всі ми діти твої, Україно!" Через карантинні обмеження кожен клас виступав у своєму кабінеті.

   Останній день Тижня Музики заряджав адреналіном енергійної музики 2020 року.

   Завершальний етап заходу - частування педагогів смачним тортом від організаторки такого феєричного і незабутнього Тижня Музики Соломнікової Тетяни Антонівни, яка подякувала дітям і колегам за підтримку та допомогу в проведенні Тижня Музики.