logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Яскраво та цікаво відсвяткували День української вишиванки


Опубліковано Пт, 18 Травня 2018 в 13:28


   17 травня 2018 року Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей» убралася у дивовижні орнаментальні візерунки та квіти, які, наче ожили, зійшовши із сорочок та суконь ліцеїстів і педагогів, та розсіялися скрізь, сповіщаючи усіх про яскраве свято вишиванки.

   Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято (проходить щороку в третій четвер травня), покликане зберігати споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

   Святкування Дня української вишиванки в «Козацькому ліцеї» розпочалося з урочистого заходу «Вишиванка – символ Батьківшини», який підготувала та провела кандидатка на посаду голови дитячо-юнацької організації «КІШ» Левченко Владислава разом зі своєю ініціативною творчою командою.

   Переглянули пізнавальні відеосюжети про вишиванки в різних регіонах України, побачили, які є види та фасони вишиванок як найкрасивішого символу нашої країни.

   Гарного настрою додали вокальний дует «БУМ» та хор «Соловейко», виконавши пісні «А сорочка мамина» й «Рушничок».

   Після завершення заходу зібралися на вулиці - подвір’я освітнього закладу розквітло вишиванками. Розпочався благодійний ярмарок «Вишиванка єднає нас!», де учні, батьки, педагоги та усі працівники школи-інтернату могли купити-продати вироби декоративно-ужиткового мистецтва, оригінальні зразки вишивки, авторські поробки, домашню випічку, фрукти, узвар, прохолоджуючі коктейлі тощо.

   Окрім цього, долучилися до міського параду вишиванок, пройшовшись від Запорізької міської ради до площі Героїв Майдану, та побували на святковому концерті на площі Фестивальній, на якому від ГО «Волонтерський центр Запоріжжя» Любов Леонова вручила Подяку представникам «Козацького ліцею» за участь у благодійній акції «Великодній кошик на передову-2018».

   Завершився День вишиванки в ліцеї запальним енергійним диско від добрих друзів-волонтерів з «AngelS». Натанцювались, насміялись, навеселилися досхочу.

   Дякуємо усім, хто зробив цей день по-особливому незвичайним і цікавим.

   Чудове свято вишиванки, що є символом єднання, самобутності, любові та збереження народних традицій, пройшло у колі найкращих та найдорожчих людей.