logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ЮНІ АГЕНТИ ЗМІН ПОСПІШАЮТЬ ТВОРИТИ ДОБРО


Опубліковано Пт, 5 Серпня 2022 в 12:18


   З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої держави Запоріжжя зустріло 191 763 вимушених мігрантів, з них 51 441 – дітей.  

   Команда юних агентів змін із Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» вирішила організувати та провести розважально-пізнавальну програму для дітей-переселенців, які були вимушені разом із батьками втікати від війни у відносно безпечні куточки нашої країни.

   Ініціаторкою благодійного заходу є Вікторія Куценко, яка, за умовами навчання у Всеукраїнській школі з громадянської та волонтерської участі й патріотичного виховання «Агенти змін», що реалізується НЦ «Мала академія наук України» спільно з Благодійним фондом «Агенти змін», Молодіжною ініціативою «Серце в долоньках» та Центром «Ейдос», як і кожен інший учасник Школи, мала втілити у життя свій проєкт.

   Тож, щоб урізноманітнити дозвілля дітей, які втратили дім, й зробити їх щасливішими, розширити коло їхнього спілкування, молодь вирішила подарувати малечі свято. До проведення благодійного заходу «Там, де добре» залучили також випускників ліцею та своїх друзів.

   26 липня та 03 серпня 2022 року на базі гуртожитку №6 Запорізького національного університету та «Простору, дружнього до дітей» благодійного фонду «Карітас Запоріжжя» реалізували програму проєкту.

   Розпочали із танцювального флешмобу. Потім об’єднали дітей у дві команди і відправилися за маршрутними листами «мандрувати» локаціями, серед яких «Майстер-клас із виготовлення прикрас», «Вікторина», «Малюнки на асфальті «За мир і спокій в Україні», естафета «Козацькі забави», «Майстер-клас «Іграшка-антистрес». Завершився такий собі квест рефлексією – малювали свій настрій. Без командної рефлексії також не обійшлося.

   Окрім незабутніх емоцій, діти отримали подаруночки: виготовлені власноруч на майстер-класах іграшки-антистреси, а також патріотичні брошки та прикраси для волосся забрали із собою як сувеніри на згадку про зустріч та весело проведений час разом.

   Це були чудові дні! Дуже сподобалося дарувати радість і творити добро!

   Щиро дякуємо директору Оксані Губіній, адміністрації та усьому педагогічному колективу Козацького ліцею, БФ «Карітас Запоріжжя» за допомогу та підтримку в реалізації благодійного проєкту «Там, де добре».

   Ми щиро віримо у перемогу добра і справедливості, адже за нами правда й підтримка всього цивілізованого світу.

   Хочемо жити в мирній, вільній та процвітаючій Україні!