logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Заняття з елементами тренінгу "Безпечна поведінка у соціальних мережах"


Опубліковано Чт, 15 Березня 2018 в 12:05


     13 березня 2018 року у комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради практичним психологом Пугач Лілією Василівною та соціальним педагогом Моргун Анастасією Григорівною для дівчат 6-х класів було проведено заняття, присвячене правилам безпечної поведінки у соціальних мережах.

     Дівчатка у віці 11-12 років є дуже активними користувачками майже всіх існуючих соціальних мереж, але вони не завжди знають про небезпеку, яку  може приховувати у собі таке спілкування. Тому представники соціально-психологічної служби ліцею разом із шестикласницями зібрались у тренінговому кабінеті для того, щоб визначити, якими мережами дівчата найчастіше користуються та з якою метою, які з цих мереж не відповідають вимогам конфіденційності та збереження персональних даних.

      Під час заняття ліцеїстки дізнались більше про основні види небезпеки, що можуть спіткати людину у соціальних мережах, про те, як інформацію, якою ми ділимось, сприймають інші люди, як вони можуть цим скористатись, як себе вберегти від шахраїв та шантажистів, а також про небезпеку випадкових знайомств та збереження власної репутації.

     Соціальні мережі – це частина життя сучасних дітей та підлітків, тому  важливо надавати їм достовірну інформацію про правила безпечної поведінки в Інтернет-просторі, щоб віртуальні розваги та спілкування не стали причиною розчарування і не призвели до прикрих ситуацій.