logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ЗАПАЛИ СВІЧКУ ПАМ'ЯТІ


Опубліковано Вт, 1 Грудня 2020 в 10:38


   28 листопада 2020 року, у четверту суботу місяця, в Україні вшановують День пам'яті жертв Голодомору.

   Він був запроваджений Указом президента України у 1998 році. У 2006 році Законом України Голодомор 1932-1933 років було визнано геноцидом.

   Від 1993 року в Україні на державному рівні  вшановується пам'ять безневинних жертв Голодомору. Загалом в Україні встановлено понад 7 100 меморіалів, пам’ятників і пам’ятних знаків, присвячених жертвам Голодомору.

   Саме сьогодні в кожному місті країни відбудуться численні заходи вшанування пам'яті жертв Голодомору.

   В онлайн-форматі та соціальних мережах триватимуть інформаційні, просвітницькі та інші тематичні заходи під загальним гаслом "Збережи пам’ять. Збережи правду", підготованих Національним музеєм Голодомору-геноциду.

   Також в онлайн-форматі на сайті Державного архіву м. Києва можна ознайомитись із архівними документами "До роковин вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні".

   Тож дорогі ліцеїсти, батьки, педагоги та усі активні свідомі українці, просимо Вас долучитися до збереження пам’яті та правди про Голодомор.

   О 16:00 годині запаліть свічки та залиште їх на підвіконні в пам'ять про мільйони замучених голодом співвітчизників - долучіться до Всеукраїнської акції “Запали свічку пам'яті”.

   Пам'ятаємо!