logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

ЗАПОБІГАННЯ І ПОПЕРЕДЖЕННЯ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ


Опубліковано Вт, 28 Травня 2019 в 11:01


   Кожного травня у Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей» проводяться профілактично-пізнавальні заходи до Дня цивільного захисту з метою удосконалення теоретичних знань і набуття практичних навичок під час виникнення надзвичайних ситуацій для захисту свого здоров'я і життя. 2019 рік не став винятком.

   Виховні години, бесіди, тренінги, лекції, а також навчальна евакуація за сигналом тривоги учнів і працівників освітнього закладу із приміщення – усі ці заходи допомагають підготувати учнів до дій при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру тощо, а також практично відпрацювати дії щодо готовності до НС.

   У межах проведення Дня цивільного захисту цікавою і пізнавальною для учасників освітньо-виховного процесу була зустріч із представниками пожежної частини №3 Дніпровського району м. Запоріжжя ГУ МНС України в Запорізькій області.

   Змістовну інформаційну бесіду провів провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Шевцов Володимир Іванович.

   Із правилами користування вогнегасником ліцеїстів познайомив інспектор Смірнов Олександр Сергійович. Під його чітким керівництвом і контролем діти спробували на практиці привести в дію вогнегасник, відпрацювавши навички гасіння уявної пожежі.

   Також рятівники продемонстрували на дії елементи роботи пожежного автомобіля.

   Саме такі ефективні попереджувальні заходи Цивільного захисту сприяють підвищенню рівня обізнаності населення щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

   Бережіть себе!